Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr. Oz: 4 semne pe care nu trebuie sa le ignori

Dr. Oz: 4 semne pe care nu trebuie sa le ignori
Ti s-a cerut vreodata sa completezi un formular cu simptome cand ai fost la medic? Se prea poate ca ele sa nu fi fost actualizate de ceva vreme. Si ar trebui, pentru ca oamenii de stiinta fac multe descoperiri remarcabile si unesc punctele dintre unele simptome care arata ca sanatatea iti este supusa riscului. Afla si tu cum unele probleme aparent temporare de sanatate, de la insomni la niveluri scazute de vitamina D, pot contribui la probleme serioase pe viitor.


Insomnia.
Conform unei cercetari prezentate la conferinta din 2012 a Asociatiei Americane pentru Sanatatea Inimii, insomniacii sunt de doua ori mai predispusi sa aiba probleme de inima. Cercetatorii cred ca, pe masura ce creste deficitul de somn al unei persoane, ii creste si tensiunea ceea ce, in timp, duce la inflamarea peretilor vasculari. Si nici nu dureaza mult ca efectele negative ale insomniei sa se instaleze: tensiunea arteriala poate creste si in urma unei singure nopti de nesom. 
Stresul.
Faptul ca stresul este rau pentru sanatate nu trebuie sa fie o surpriza asa de mare, dar un studiu recent arata ca impactul asupra creierului este de lunga durata. Cercetatorii au monitorizat un grup de femei vreme de aproape 40 de ani si au descoperit ca cele care au experimentat un numar mai mare de stresori de-a lungul timpului (probleme la locul de munca, divort, boli in familie) au fost mai predispuse riscului de a face dementa dupa atingerea varstei mijlocii. Stresul cronic poate declansa producerea unor compusi inflamatorii si degrada zonele creierului asociate cu memoria.
Consum ridicat de bauturi carbogazoase.
Dupa analizarea a 14 studii, cercetatorii de la Mailman School of Publci Health a Universitatii Columbia au descoperit ca oamenii care consuma peste 240 de grame de bauturi dulci carbogazoase pe zi sunt supuse unui risc cu 19% mai mare de a face cancer pancreatic. Zaharul care intra in sange dupa ce bei dulce determina pancreasul sa creasca producerea de insulina. Prin urmare, celulele pancreatice pot fi supuse unei concentratii mai mari de insulina decat alte celule din corp. Acest dezechilibru duce la aparitia cancerului. 
Vitamina D.
De multi ani doctorii se tem ca deficienta de vitamina D poate creste riscul de infectii respiratorii, dar un studiu finlandez din 2013 a descoperit ca persoanele cu cele mai scazute niveluri de vitamina D sunt cu 2,6 ori mai predispuse sa faca pneumonie decat cele cu niveluri ridicate, sugerand ca aceasta vitamina este esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Este suficient sa stai la soare 15 minute de trei ori pe saptamana. Nu este suficient insa sa tragi perdelele, caci razele UVB de care are nevoie organismul nu trec prin geam.

Sursa: oprah.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dr. oz

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efectele stresului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deficienta de vitamina d

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0