Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce tip de par ai?

Ce tip de par ai?
Prins coada, aranjat in coc, tuns scurt sau impletit, parul marcheaza vitalitatea, puterea, frumusetea. In Antichitate se credea ca sufletul este conectat la trup prin intermediul parului. Parul isi pastreaza si azi valoarea simbolica: cele care isi inchina viata lui Dumnezeu isi acopera parul, ca o renuntare la a se pune in valoare in lumea cea de toate zilele si la botez se taie o suvita de par.


Pentru a avea insa un par frumos, este important sa-i cunoastem caracteristicile, ce tip de par este. In aceasta privinta, se poate efectua urmatorul test: ne spalam pe cap, iar a doua zi folosim o bucata de hartie subtire pentru a apasa in zona crestetului si dupa urechi, fara a freca hartia de suprafata capului. Daca raman reziduuri de grasime pe hartie inseamna ca avem parul gras. Daca hartia ramane curata, parul este uscat. 
Nu trebuie sa uitam ca specialistii spun ca parul normal este asociat unui tip de piele normala, ceea ce se aplica si in cazul pielii uscate (asociate parului uscat) si al pielii grase (asociate parului gras). Daca avem parul gras la radacina si uscat la varfuri, tipul de par este unul mixt.
Odata informata asupra tipului de par, iti va fi mult mai usor sa ai grija de el in mod corespunzator.
Parul normal este stralucitor, fara a fi insa gras si este usor de intretinut.
Parul gras arata bine maxim doua zile de la spalare, dupa care ii dispare orice vitalitate si stralucire. Acesta nu trebuie spalat in fiecare zi, deoarece se va ingrasa si mai repede. Foehnul e bine sa fie evitat, ca si excesul de produse de coafat: spuma, gel, fixativ. Pentru a elimina excesul de ulei, dupa spalare, putem folosi un amestec de suc de lamaie si un litru de apa sau o solutie de otet de mere si apa.
Parul uscat este foarte dificil de stapanit dupa spalare. Arata tern si are varfurile uscate si despicate. Chiar si inainte de spalare, varfurile au tot un aspect uscat. Acest tip de par trebuie hidratat corespunzator. Spalarea este recomandata la 4-5 zile, fiind obligatorie folosirea balsamului lasat sa actioneze 4-5 minute de fiecare data. Vara este indicata aplicarea de produse de protejare impotriva razelui soarelui care-l usuca si mai tare. In timpul spalarii, ar fi bine sa nu uitam sa masam scalpul, pentru a stimula circulatia sangelui in aceasta zona. Cateva linguri de ulei de masline sau de migdale lasate sa actioneze cateva minute sub prosop constituie un tratament minunat.
Parul mixt are, dupa spalare, un aspect sanatos, exceptand varfurile, care sunt greu de stapanit, despicate si mai deschise la culoare decat restul parului. Ingrijirea pentru acest tip de par trebuie sa fie impartita in doua etape, in functie de ce-i trebuie scalpului si ce le trebuie varfurilor. Produsele pentru par uscat merg doar la varfuri, iar cele pentru par gras doar la radacina parului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simbol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0