Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiecare zi este un nou inceput si o sarbatoare

Fiecare zi este un nou inceput si o sarbatoare
Ce inseamna pana la urma fericirea? Este ceva ce poate fi atins sau e doar un mit frumos impachetat?


Cu siguranta, fericirea nu este un mit. Iar pesimistii care ii acuza pe optimisti ca sunt cu capul in nori, n-au decat sa isi poarte mai departe neincrederea pentru ca perspectiva asupra vietii ramane la alegerea fiecaruia.

Un lucru este sigur: suntem ceea ce gandim tot asa cum suntem ceea ce mancam. Daca ne gandim ca suntem multumite si fericite, vom incepe sa descoperim in jurul nostru lucrurile pentru care avem de ce sa fim recunoscatoare si ne vom dori sa descoperim din ce in ce mai multe aspecte care sa ne imbogateasca sufleteste.

Fericirea, ca si o relatie de iubire, se construieste. Nimic nu pica din cer pentru ca este firesc sa ne dezvoltam treptat si sa muncim pentru ceea ce, in final, va fi meritul nostru si va face parte din noi. Suntem ceea ce exersam cel mai mult. De ce sa nu exersam fericirea? Am avut o perioada destul de mare in care am "exersat" numai gandirea negativa, dar mi-am dat seama ca sunt libera sa aleg: sa fiu fericita, sa aleg ca in fiecare dimineata sa ma trezesc zambind, sa imi aleg prietenii, sa aleg cum sa traiesc si ce sa fac in fiecare zi.

Am inteles ca trebuie sa muncim mult in prezent si sa oferim tot ce avem mai bun pentru ca viitorul va aduce cu sine lucruri bune si frumoase. Si am mai inteles ca nu trebuie sa fim legate de trecut si nici sa ne lasam prinse de planurile uriase pe care le tesem adesea cu privire la un viitor pe care in realitate nu il putem controla.

Sa facem, asadar, pasi mici pentru un sentiment de implinire si multumire care sa reziste pentru tot restul vietii. Starea de bine se educa, la fel cum se educa intelegerea faptului ca putem fi mai puternice decat suntem acum, ca putem trece peste multe greutati si ca trebuie sa avem grija de sufletul nostru pentru a-l transforma in ceva frumos.

Sa incepem printr-un efort mai mare decat cel pe care il facem acum. Nu vi se intampla uneori sa va plangeti de un lucru in loc sa faceti efectiv schimbarea care ar elimina acel aspect din viata voastra? Mie inca mi se intampla asta frecvent. Dar imi amintesc imediat ca am luat decizia sa schimb acest mod de a gandi si sa trec la fapte.

Si... functioneaza. Iar fiecare pas pe care il fac, desi poate parea marunt privit din exterior, imi ofera o schimbare importanta in viata. Trecutul ramane intr-un sertar bine inchis din care iau doar informatiile care ma pot ajuta in prezent. Dar de scotocit cu orele printre intamplari pe care nu le mai pot schimba, nici nu poate fi vorba! Traim cu adevarat doar in prezent asa ca sa ne bucuram de ceea ce avem acum.

Un alt pas important este sa ne dam seama ca nu putem reusi singure sa ne cultivam o stare permanenta de multumire. Sa nu ne temem de cartile de self-help, de autocunoastere, de oamenii care ne dau sfaturi pe care le recunoastem si noi ca fiind mai mult decat folositoare in sensul ca ne pot schimba viata in bine cu adevarat.

Conteaza doar ceea ce credem noi ca fiind schimbarea potrivita si benefica. Sa nu luam aminte decat la ceea ce ne dicteaza inima ca fiind bun si frumos, iar daca maine o sa ne trezim cu un gand suparator, sa-l alungam si sa ne amintim ca doar prezentul ne apartine in intregime. Si, asa cum a spus Gandhi, nimeni nu o sa ne supere fara permisiunea noastra.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimbare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandhi

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0