Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile pierderii in greutate

Regulile pierderii in greutate
Ni se spune mereu ca, pentru a slabi, trebuie sa ardem mai multe calorii decat mancam. Pare simplu, dar, daca ar fi asa, nimeni nu ar mai avea probleme cu greutatea. Prea adesea luam masuri drastice pentru a vedea cat de cat rezultate (diete, pastile de slabit, centuri de tot felul).


Poate slabesti asa, dar ce se intampla dupa ce te opresti din nebunescu program de gimnastica? Te vei ingrasa la loc. Poate si mai mult decat erai inainte. Secretul: uita de rezultate rapide si concentreaza-te pe un program pe termen lung.
Pentru a scapa de jumatate de kilogram, trebuie sa arzi aproximativ 3500 de calorii peste ceea ce arzi deja in timpul activitatiloe zilnice. Pare mult si, evident, nu vei incerca sa faci asta intr-o zi. Iata mai jos un proces in etape.
1. Calculeaza-ti RMB (rata metabolismului bazal). RMB este cata energie consumam pentru mentinerea unor activitati fiziologice de baza: respiratia, activitatea inimii, functia rinichiului, activitatea cerebrala, echilibrul termic, echilibrul osmotic (al presiunii). Adica numarul minim de calorii de care ai nevoie in fiecare zi. Sunt mai multe calculatoare online, dar trebuie sa stii ca niciunul nu are 100% dreptate. Factorii ce influenteaza metabolismul bazal sunt: varsta, sexul, starea fizica, inaltimea, greutatea, factorii de mediu, tipul morfo-functional, diverse stari fiziologice sau patologice.
Formula de calcul a metabolismului bazal
Formula Harris-Benedict - este bazata pe varsta (V), greutate (G), inaltime (I)
pentru femei (kcal): 655 + (9,56 x G) + (1,85 x I) - (4,68 x V)
pentru barbati (kcal): 655 + (13,75 x G) + (5 x I) - (6,78 x V)
Formula Mifflin-St.Jeor - pentru adulti cu varsta cuprinsa intre 19-78 ani
pentru femei: (10 x G) + (6,25 x I) - (5 x V) - 161
pentru barbati: (10 x G) + (6,25 x I) - (5 x V) + 5
2. Calculeaza-ti nivelul de activitate. Vreme de o saptamana, tine un jurnal de activitate si foloseste un calculator de calorii pentru a vedea cat consumi cand stai pe scaun, in picioare, faci gimnastica etc. De-a lungul unei zile. Dupa o saptamana, adauga totalurile fiecarei zile si fa media, pentru a avea o idee despre cate calorii consumi pe zi.
3. Monitorizeaza cate calorii mananci. Vreme de cel putin o saptamana, calculeaza-ti caloriile din fiecare zi. Fii cat mai precisa posibila. Daca se poate, nu manca la restaurant. Dupa o saptamana, adauga totalurile fiecarei zile si fa media, pentru a avea o idee despre cate calorii mananci pe zi.
4. Fa suma. Ia RMB si adaug-o la caloriile consumate pe activitati. Apoi scade caloriile pe care le mananci din total. Daca mananci mai mult decat RMB+caloriile consumate pe activitati, risti sa te ingrasi. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0