Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai indicate fructe pe care trebuie sa le consumi iarna asta

Cele mai indicate fructe pe care trebuie sa le consumi iarna asta
In timpul iernii nu avem o varietate de fructe la indemana ca in restul anotimpurilor, insa este indicat sa le consumam, deoarece sunt foarte hranitoare si au un continut bogat de vitamine.


In perioada rece a anului, organismul nostru are nevoie mai mult ca oricand de alimente care furnizeaza energie si ne ajuta sa pastram imunitatea crescuta, iar fructele reprezinta o sursa importanta de glucide, antioxidanti si vitamina C. 
Pentru a va ajuta sa va hraniti corespunzator, voi prezenta cele mai indicate fructe pe care este recomandat sa le consumati si le si puteti gasi in magazine in timpul iernii:
1. Bananele Banane
Bananele sunt fructele care au un continut ridicat de minerale: calciu, fosfor, sodiu, zinc, fier, magneziu, care ajuta la sanatatea inimii tale, dar si la scaderea ponderala. Aceste fructe au un aport ridicat de proteine si iti ofera energia de care ai nevoie in zilele friguroase.  








2. PortocalelePortocale si suc de portocale
Sunt fructe hranitoare, cele mai raspandite din categoria citrice si reprezinta o sursa bogata de vitamine: A, B, C si calciu. Sunt bogate in sodiu, potasiu, magneziu, cupru si au rolul de a preveni raceala, de aceea este recomandat sa consumati cat mai multe in timpul iernii.




 
3. KiwiFructul de kiwi
Kiwi este unul dintre fructele cu cele mai bogate substante nutritive. In afara de vitamine, contine si fibre care au rolul important in combaterea diabetului si reduce riscul producerii celulelor canceroase. De asemenea, are rolul a preveni formarea cataractei care poate provoca orbirea.



 
4. Merele
Merele contin o cantitate importanta de vitamine: A, B, C, dar si de minerale. Flavonizii din aceste fructe ofera un rol protector impotriva infectiilor si a afectiunilor cardiovasculare. In plus, au rolul de a proteja si albi dintii, datorita aciului oxalic.



 
5. PereleFructul para
Aceste fructe contin nutrienti benefici organismului, precum fibre dietetice, anti-oxidanti, minerale si vitamine si au rolul de a proteja impotriva cancerului de colon, fiind si bune laxative. Perele au si rolul de a proteja mucoasa colonului impotriva compusilor care declanseaza cancerul.

Despre beneficiile consumului de fructe gasiti informatii in infograficul nostru 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile consumului de fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0