In primul rand, ele sunt bogate in grasimi nesaturate, care contribuie la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) in timp ce reduc colesterolul rau (LDL).
In al doilea rand, grasimile nesaturate pot impiedeca oxidarea colesterolului rau, ceea ce inseamna un risc mai mic de boli de inima.
2. Ulei de masline
Acest ulei este bogat in antioxidanti si grasimi mononesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului rau. Este bogat in fenoli, substante care impiedica coagularea sangelui.
3. Fulgi de ovaz
Dintre toate cerealele integrale, ovazul este cea mai buna sursa de fibre solubile. Doza zilnica recomandata este de 10 grame de fibre solubile pe zi.
4. Afine
Afinele sunt un superaliment. Unul dintre motivele pentru care sunt apreciate? Ele previn infundarea arterelor. Iaurtul amestecat cu afine proaspete este excelent la micul dejun.
5. Rosii
Acestea au in compozitia lor licopen care distruge grasimea de pe peretii vaselor de sange.
6. Avocado
Avocado nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie. Este bogat in grasimi monosaturate care reduc colesterolul rau, in timp ce trigliceridele cresc nivelul colesterolului bun. Vezi aici cum se prepara guacamole>>
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
