Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Alimentatia, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timpul iernii

Alimentatia, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timpul iernii
de la 2018-02-07
Alimentatia, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timpul iernii

Sezonul rece este intotdeauna un adevarat test pentru organism si a trece cu brio acest test depinde in mare masura si de alimentele pentru care optam in aceasta perioada. Sistemul imunitar are nevoie de nutrienti de calitate pe care ii regasim indeosebi in fructe si legume proaspete, precum si in cerealele integrale. La aceste doua categorii se pot adauga cu succes inclusiv diverse bauturi preparate din ingrediente naturale, cum sunt sucurile de fructe sau legume si, in conditiile in care este consumata cu moderatie, chiar berea.


Continutul bogat in vitamina C si nivelul ridicat de antioxidanti din sfecla rosie contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenind instalarea virozelor si a starii de gripa in sezonul rece. Sfecla rosie poate fi integrata in dieta alimentara sub diverse forme (cruda, fiarta, coapta sau suc), iar beneficiile sale pentru organism sunt variate.

Fructele de rodie sunt, de asemenea, o sursa importanta de antioxidanti, prevenind oxidarea celulelor sau formarea radicalilor liberi. Iarna, in lupta cu virozele sezoniere, rodiile sunt un puternic aliat, printre cele mai importante beneficii regasindu-se protejarea sistemului imunitar. Din doza zilnica recomandata de vitamina C, cea care contribuie semnificativ la un sistem imunitar puternic, rodiile contin aproximativ 15%.

Consumate cu regularitate, fructele de rodie mentin starea de sanatate si ajuta organismul sa lupte intr-un mod natural impotriva diverselor afectiuni.

„In timpul iernii, suntem tentati sa credem ca organismul nu are nevoie de aceesi cantitate de lichide ca vara si sa diminuam cantitatea consumata. Insa temperaturile scazute se pare ca pot inhiba senzatia de sete, ceea ce are drept rezultat chiar deshidratarea organismului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a


Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In acest context, se poate adauga chiar si un alt efect secundar: reducerea semnificativa a cantitatii de nutrienti, vitamine, minerale sau antioxidanti pe care o putem asigura organismului prin completarea cantitatii de apa cu diverse bauturi preparate din ingrediente naturale"
, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Datorita cerealelor si hameiului prezente in reteta de fabricare, berea poate fi considerata la randul ei o sursa de antioxidanti. De aceea, atunci cand este consumata cu moderatie poate contribui chiar la intarirea sistemului imunitar. Consumul moderat de bere este considerat ca fiind un pahar de 330 ml/zi pentru femei si 660 ml/zi pentru barbati. Efectul antioxidant din bere se datoreaza polifenolilor, antioxidanti naturali ce provin din plante, recunoscuti pentru efectele lor protectoare.

Sistemul imunitar este un sistem complex de celule si molecule, cu rol in apararea organismului impotriva agentilor patogeni (virusuri, bacterii sau toxine). O alimentatie sanatoasa sprijina actiunea sistemului imunitar in lupta cu bolile, iar sfecla rosie, rodiile si berea consumata cu moderatie sprijina imunitatea in sezonul rece.

Foto: pexels.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Spune-ne opinia ta despre "Alimentatia, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timpul iernii"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 6 =

Cele mai citite articole

Painea este unul dintre cele mai gustoase alimente, insa, din pacate, preparata nepotrivit, aceasta ...
Poate nu stiai ca kiwi se afla in fruntea clasamentului, alaturi de alte fructe, atunci cand vine ...
Toate persoanele trec prin unele momente in care se simt triste.

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0