250 g zahar pudra
1 ou
2 linguri ulei
2 linguri cu varf unt (la temperatura camerei)
1 lingurita rasa bicarbonat
1 virf de cutit sare
150-200 ml lapte
500 g faina
stafide
Preparare:
Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul cu incetul uleiul (ca la maioneza), apoi oul, batut in prealabil, restul de zahar, sarea si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. La sfarsit se incorporeaza, treptat, faina si laptele, amestecand compozitia bine de tot cu o lingura de lemn. Se ung cu unt forme mici de savarina sau tavitele speciale de briose, se umplu pe trei sferturi cu aluat si se lasa sa se odihneasca aproximativ 20 minute. Inainte de a le introduce la cuptor se presara deasupra stafide. Se coac la foc, potrivit 20-25 minute. Briosele se pudreaza calde, cu zahar vanilat.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!