Potrivit prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, alimentele recomandate la micul dejun trebuie sa fie bogate in fibre si proteine pentru a asigura senzatia de satietate mai multe ore.
Daca nu mancam dimineata ne concentram mai greu, avem stari de iritabilitate si anxietate.
"Absenta micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii. Acest lucru din cauza scaderii nivelului glicemiei in prima parte a zilei. Cand se intampla acest lucru, majoritatea oamenilor infuleca rapid alimente nesanatoase cu continut crescut de grasimi si de zahar, cum ar fi produse de patiserie, gogosi sau ciocolata. Populatia trebuie sa inteleaga ca prin consumarea unui mic dejun sanatos in fiecare dimineata are posiblitatea sa tina deoparte bolile cronice netransmisibile care fac ravagii de la an la an", a adaugat prof. univ. dr. Nicolae Hancu.
Atentie, nu vom consuma la micul dejun alimente care contin multe grasimi (sunca, slanina sau carnati) sau cantitati crescute de carbohidrati si zaharuri (placinte, gogosi, produse de patiserie).
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
