Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne protejam de frig in aceasta perioada

de Alina Ilie la 2018-02-27
Cum ne protejam de frig in aceasta perioada
Gerul din aceasta perioada si temperaturile extreme supun organismul unui efort suplimentar. Ca urmare a avertizarii meteorologice de temperaturi scazute si ninsori abundente, Ministerul Sanatatii ne recomanda sa evitam expunerea prelungita la frig si sa consumam cat mai multe fructe si legume pentru a prevenirea virozelor respiratorii.


Expunerea prelungita la frig poate cauza hipotermie, degeraturi, dar si probleme legate de starea psihica precum somnolenta, pierderi de memorie, dificultati de vorbire, iar pe vreme friguroasa se pierde pana la 50% din caldura corpului prin extremitati.

Alimentatia sanatoasa si echilibrata si somnul suficient sunt foarte importante in timpul iernii pentru intarirea sistemului imuniatar. Este indicat sa includeti in alimentatie alimente bogate in proteine si cat mai multe fructe si legume. Adaugarea de diverse condimente in mancare – precum piper, cuisoare, scortisoara sau sofran – favorizeaza circulatia sangvina.

De asemenea, se recomanda o dieta saraca in fainoase si dulciuri, grupe de alimente care pot suprima functia sistemului imunitar.

Consumati cat mai multe lichide, fara sa fie insa fierbinti. Ceaiurile din plante medicinale cu lamaie si miere sunt alegerea ideala in perioadele cu temperaturi scazute, pentru imunizarea organismului.

De asemenea, este bine ca in aceasta perioada sa nu consumati alcool sau cafea in exces pentru ca se dilata vasele de sange.

Specialistii atrag atentia ca modul in care ne imbracam ne poate ajuta sa rezistam mai bine la ger. In cazul in care trebuie sa va deplasati in spatii deschise, este recomandat sa purtati caciuli, manusi pentru a va feri de degeraturi, si incaltaminte cu talpa foarte groasa si izolata. Optati doar pentru cizme impermeabile si imblanite pe interior pentru un plus de confort si caldura.

O atentie speciala in aceasta perioada trebuie sa o acordam copiilor. Ei nu trebuie sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Problemele articulare reprezinta o alta problema in sezonul rece. Daca vreti sa mergeti la sala de sport, exercitiile de incalzire sunt necesare pentru ca temperatura din tesuturile musculare sa creasca si sa preveniti aparitia problemelor articulare.

Totodata, specialistii atrag inca o data atentia sa evitam automedicatia si sa mearga la medic atunci cand starea de sanatate se inrautateste.

Foarte importanta este si hidratarea pielii. Nu uitati sa folositi creme hidratante cu ingrediente naturale, precum uleiul de cocos sau de argan, care ajuta la regenerarea si hranirea pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ger

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frig

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri de plante

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0