Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri false pe care le credeai adevarate

Lucruri false pe care le credeai adevarate
Pana la sfarsitul secolului al 16-lea, toata lumea 'stia' ca Soarele si planetele se invart in jurul Pamantului. Pana la sfarsitul secolului al 19-lea, toata lumea 'stia' ca bolile epidemice ca holera si ciuma erau cauzate de o pacla otravitoare incarcata de particule ale unor lucruri in putrefactie.


Pana la inceputul secolului al 20-lea, cea mai comuna procedura efectuata de chirurgi, vreme de mii de ani, era sangerarea, pentru ca toata lumea "stia" ca sangele ce iesea din corp echilibra umorile responsabile pentru proasta stare de sanatate.
Oricat de aiurite ni se par toate astea acum predecesorii nostri le considerau adevaruri, cu aceeasi certitudine cu care noi stim ca inghetata ingrasa.
Traind intr-o epoca a stiintei si tehnologiei, ne aparam convingerile... chiar daca multe din ceea ce stim a fi corect este, de fapt, gresit. 
1. Daca iesi in frig cu capul ud, racesti.
"Pune-ti caciula sau o sa racesti de mama focului", tipa orice mama responsabila. Dar numeroase studii pe aceasta tema spun ca cei carora li se face frig nu sunt mai predispusi sa raceasca decat cei carora nu le este frig. Iar un par ud nu face nicio diferenta.
2. Vikingii purtau coifuri cu coarne.
Este ceva mai viking pe lumea asta decat un coif cu coarne? Desi stilul exista in regiune, aceste coifuri nu erau purtate de razboinici, ci doar in scopuri ceremoniale. Mitul a luat nastere cumva si, dupa ce Wagner a pus in scena "Der Ring des Nibelungen" folosind coifuri cu coarne, la sfarsitul secolului al 19-lea, nu s-a mai putut afce nimic.
3. Zaharul ii sminteste pe copii.
Cele mai recente studii in domeniu arata ca zaharul nu afecteaza comportamentul. Este posibil ca ideea in sine sa fie atat de inradacinata, incat sa ne afecteze perceptia. Intr-un studiu, mamelor li s-a spus ca cei mici au consmat o bautura foarte dulce. Desi baietii consumasera, de fapt, licori neindulcite, mamele au raportat un comportament hiperactiv.
 4. Pierzi cea mai mare parte a caldurii corporale prin zona capului.
Toata lumea stie ca pierzi cam 98% din caldura corpului prin zona capului, de aia trebuie sa-ti pui caciula. Numai ca nu se intampla asa ceva. Cantitatea de caldura emisa de oricare parte a corpului depinde de zona expusa: intr-o zi rece poti pierde cea mai multa caldura printr-un brat sau picior expus.
5. Faci artrita daca iti trosnesti degetele.
Pare rezonabil, numai ca nu este adevarat. Nu asa faci artrita. Nu exista nicio dovada a unei astfel de asocieri. Poti sa-ti ranesti lgamentele incheieturilor si sa-ti disloci tendoanele, dar nu faci atrita. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adevar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0