Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preferi vinul alb sau vinul rosu? Beneficiile pentru sanatate

de SuntFericita.ro la 2015-08-18
Preferi vinul alb sau vinul rosu? Beneficiile pentru sanatate
Pentru multe dintre noi, un pahar de vin pe zi, "tine medicul departe". Tu preferi vinul rosu sau vinul alb?


Desi poate parea absurd, adevarul este ca daca il consumam moderat, vinul ajuta la prevenirea bolilor de inima si imbunatateste sistemul imunitar. In plus, acesta contine si minerale, benefice pentru sanatate: calciu, magneziu, vitaminele B, care ajuta la functionarea sistemului nervos.

Persoanele care beau un pahar de vin pe zi prezinta un risc mai mic de a suferi de boli ale sistemului cardiovascular si reduc sansele unui infarct miocardic si aparitia bolilor coronariene.

De ce este mai sanatos vinul rosu decat vinul alb

Secretul gustului unui vin veritabil consta in coaja boabelor de struguri din care acesta este produs. In cazul vinului alb, acesta este preferat pe timpul verii, deoarece se consuma cu gheata si este ideal pentru serile calduroase. In schimb, vinul rosu aduce numeroase beneficii sanatatii organismului tau.

"Principala diferenta in ceea ce priveste elaborarea vinurilor rosii si albe consta in faptul ca vinul alb se face pur si simplu prin strivirea strugurilor albi pentru a se obtine un lichid (mustul alb) care apoi fermenteaza singur pana se transforma in vin", explica Rafael Somonte, enolog si director tehnic la cramele 'Dominio de Tares'.

In plus, pentru producerea vinului rosu, coaja strugurilor rosii se macereaza impreuna cu mustul timp de 20 de zile. Astfel, vinul rosu  fermenteaza in contact cu tescovina, iar pigmentii si celelalte elemente benefice din coaja vor fi trase in bautura obtinuta.

Totusi, vinul nu este recomandat femeilor insarcinate, care alapteaza si persoanelor care iau anumite medicamente, ori sufera de anumite boli.

Un consum moderat de vin presupune un pahar de 200-250 de ml.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin alb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin rosu

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016