Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micul dejun ideal

Micul dejun ideal
Exista numeroase polemici privind “micul dejun ideal”: lipo-proteic sau glucido-proteic? Mai consistent ori mai sarac in calorii? Mancare calda sau rece? Micul dejun ideal, in mod evident, nu este acelasi pentru toti si, in plus, difera in functie de gradul de efort (mental si/sau fizic) si de anotimp. Putem, totusi, sa stabilim cateva criterii general valabile pentru “micul dejun ideal”: -    trebuie sa-l putem prepara usor si rapid, fiindca nu avem mult timp pentru el; -    sa contina suficiente calorii (de obicei intre 35% si 45% din totalul de calorii al zilei); -    sa includa alimente sanatoase si sa elibereze treptat energia; -    sa contina suficiente proteine, minimum 25-30% din cantitatea zilnica; -    sa includa (si) alimente calde (mai putin vara). O varianta sanatoasa de mic dejun pentru perioada friguroasa este: - un ceai din fructe de catina indulcit cu miere (ceai la care putem renunta daca suntem foarte grabiti); - un sandwich din paine integrala prajita si cu felii de ou fiert mai tare (un ou), peste al caror galbenus ati presarat seminte de in si/sau de susan, plus o frunza de varza (de preferinta rosie); - un al doilea sandwich din paine integrala prajita, cu ulei extravirgin de masline, cateva nuci/seminte crude de floarea-soarelui si o frunza de varza. Din acest exemplu, oul poate (si este bine sa) fi(e) inlocuit, in unele dimineti, cu branza/cas sau cu carne de pui la gratar, pregatita de seara (in cazul folosirii carnii, nu mai adaugati semintele de in/susan). Cu minime pregatiri facute de seara (ca sa aveti la indemana uleiul, semintele si samburii, varza, branza taiata) prepararea unui astfel de mic dejun va dura foarte putin. Exemplul de mic dejun prezentat mai sus este dimensionat pentru persoanele intre 60 si 70 kg cu nevoi energetice si proteice normale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre micul dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016