Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Sanatatii va achizitiona un milion de doze de vaccin gripal

Ministerul Sanatatii va achizitiona un milion de doze de vaccin gripal
Ministerul Sanatatii va achizitiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita antigripala din sezonul 2011-2012.


'Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei. Achizitia vaccinului gripal se va face in doua etape. In prima etapa, directiile de sanatate publica achizitioneaza, la nivel local, un numar de aproximativ 270.000 doze de vaccin gripal, urmand ca restul de 730.000 doze sa fie cumparate de catre minister in cadrul unei licitatii publice care a fost deja demarata pe site-ul de licitatii www.seap.ro. Conform estimarilor noastre, vom putea incepe campania luna viitoare', a declarat Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

In campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena, pentru evitarea imbolnavirilor.

Conform datelor raportate de Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, in cea de-a doua saptamana de monitorizare a anului 2011, numarul total de cazuri de infectii respiratorii si afectiuni clinice compatibile cu gripa este de 115.675, in crestere cu peste 1% fata de saptamana trecuta.

Specialistii de sanatate publica sustin ca aceasta usoara crestere este urmarea conditiilor meteorologice, in special a variatiilor de temperatura, dar ca se inscrie in limitele evolutiei normale pentru aceasta perioada.

In saptamana 10-16 octombrie, 62 de cazuri reprezinta afectiuni compatibile cu gripa, in scadere cu 46 de cazuri fata de saptamana precedenta. De asemenea, ponderea internarilor acestor cazuri se afla in scadere cu peste 3%.

Pana in prezent nu s-a confirmat cu laboratorul niciun caz de gripa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cazuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripal

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0