Va propun o reteta exotica, dominata de o aroma indrazneata, dar foarte placuta. Reteta este sanatoasa si echilibrata. Pentru prepararea sa aveti nevoie de o tigaie pentru copt, mai mare, care (in pofida dimensiunii) presupune folosirea unei cantitati minime de ulei, doar cat sa unga suprafata.
Ingrediente: ½ kg piept de curcan, un ardei gras rosu, 250 g de ananas in suc propriu, o jumatate de cana de vin rosu sec, o lingurita de radacina rasa de ghimbir, o lingurita de piper alb macinat, un varf de lingurita de scortisoara macinata, o legatura de marar verde, tocat, 1,5-2 linguri de ulei, sare dupa gust.
Mod de preparare:
Taiati pieptul de curcan in felii subtiri, presati-le usor intre palme si sarati-le putin.
Folositi cel mult o lingura de ulei ca sa ungeti tigaia pentru copt.
Puneti carnea la rumenit, cu capac; dupa cateva minute intoarceti feliile de carne.
Scoateti feliile de curcan intr-un vas, acoperindu-l pentru a le mentine calde.
In aceeasi tigaie mai adaugati putin ulei (maximum o lingura) si puneti ardeiul taiat in fasii. Cand devin putin crocante, adaugati cubuletele de ananas cu sucul lor, vinul si condimentele. Lasati fara capac, la foc mic, si amestecati bland pana ce zeama scade, formand un sos dens si parfumat.
Asezati feliile din piept de curcan in platouri pentru servit si inveliti-le cu sosul de ananas. Presarati deasupra mararul verde.
Serviti mancarea calda, cu garnitura de conopida fiarta usor.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.