Ingrediente:
- 1,2 kg de carne de curcan (piept sau pulpe)
- 1 pahar cu ulei,
- 2 linguri cu zahar,
- 2 linguri cu faina,
- 1,2 kg de gutui,
- sare.
Mod de preparare:
Se spala carnea de pasare, se taie in bucati, se sareaza si se pune la prajit intr-o cratita, in jumatate din cantitatea de ulei. Se acopera carnea cu apa, se adauga sare si se lasa la fiert pana se inmoaie carnea.
Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza. Se stinge zaharul caramelizat cu un pahar cu apa, se lasa sa dea cateva clocote si spoi se pune la racit. Se desface faina cu zaharul caramelizat, se pune craticioara pe foc si se fierbe faina pana se ingroasa sosul. Se strecoara sosul peste carnea de curcan aproape fiarta si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea poate fi strapunsa usor cu o furculita.
Se spala gutuile, se taie in patru, se curata de samburi si se taie in felii, pe lung. Feliile de gutui se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti. Cand sunt prajite toate feliile, se pun in cratita, peste carnea de curcan, in sos. Se baga cratita in cuptor, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba carnea impreuna cu gutuile, timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!