Ingrediente:
- 1,2 kg de carne de curcan (piept sau pulpe)
- 1 pahar cu ulei,
- 2 linguri cu zahar,
- 2 linguri cu faina,
- 1,2 kg de gutui,
- sare.
Mod de preparare:
Se spala carnea de pasare, se taie in bucati, se sareaza si se pune la prajit intr-o cratita, in jumatate din cantitatea de ulei. Se acopera carnea cu apa, se adauga sare si se lasa la fiert pana se inmoaie carnea.
Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza. Se stinge zaharul caramelizat cu un pahar cu apa, se lasa sa dea cateva clocote si spoi se pune la racit. Se desface faina cu zaharul caramelizat, se pune craticioara pe foc si se fierbe faina pana se ingroasa sosul. Se strecoara sosul peste carnea de curcan aproape fiarta si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea poate fi strapunsa usor cu o furculita.
Se spala gutuile, se taie in patru, se curata de samburi si se taie in felii, pe lung. Feliile de gutui se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti. Cand sunt prajite toate feliile, se pun in cratita, peste carnea de curcan, in sos. Se baga cratita in cuptor, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba carnea impreuna cu gutuile, timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
