Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Provocare: Tu poti renunta la zahar 2 saptamani?

Provocare: Tu poti renunta la zahar 2 saptamani?
Sucurile carbogazoase sunt adesea cele aratate cu degetul pentru multe dintre bolile care coplesesc umanitatea in zilele noastre – supraponderabilitate, diabet si probleme cardiace. Numai ca producatorii se tot cearta cu oamenii de stiinta spunand ca nu exista o dovada concreta in acest sens.


Adica nu exista o legatura directa evdenta intre bauturile dulci si problemele de inima, la o adica. Si mai e si intrebarea privind rolul pe care-l joaca bauturile carbogazoase in toata aceasta chestiune. De ce oamenii care beau sucuri dietetice se confrunta si ei cu probleme privind obezitatea, sindromul metabolic si alte afectiuni?
Pana se vor da raspunsuri la intrebarile de mai sus, iti propun o alta abordare.
In primul rand, gandeste-te ca un suc obisnuit are 10 sau chiar mai multe linguri de zahar. Indulcitorii artificiali sunt de sute de ori mai dulci decat zaharul. Ceea ce inseamna extrem de multa „dulceata”. Asta daca facem comparatia cu un mar sau cu o portocala. Sunt si acestea dulci, dar nu te fac sa urlii „uau”. Acum te gandesti ca-ti place gustul dulce.
Dar iata si intrebarea: sunt papilele tale gustative atat de obisnuite cu bauturile superdulci, incat dulceata naturala a fructelor paleste prin comparatie? Vrei sa aflii daca asta este cazul tau?
Te invit sa accepti o provocare: renunta la zaharul adaugat si la indulcitorii artificiali din dieta ta doar doua saptamani. Gandeste-te la asta ca la o detoxifiere a papilelor gustative, in urmatoarele doua saptamani, alege alimente care contin foarte putin spre deloc zahar adaugat sau indulcitori artificiali. Iata cum:
1. Alege alimente care au mai putin  de 5 grame de zahar pe portie. Gasesti informatiile pe eticheta.
2. Limiteaza si aportul de indulcitori naturali, cum ar fi sucul de agave, mierea si molasa, pana in 5grame sua mai putin pe portie.
3. Evita pe cat posibil indulcitorii artificiali.
4. Adauga fructe – proaspete, congelate sau uscate – in mancare, pentru a adauga aroma si antioxidanti. Fructele, legumele si laptele au zahar natural. Un pahar de iaurt are 12 grame de zahar natural (lactoza). Ceea ce este in regula. Pentru a afla cat zahar adaugat are iaurtul, scade 12 grame din numarul total de grame de zahar de pe eticheta. 
La sfarsit, daca rezisti, spune-ne ce ai descoperit la finalul aventurii tale. Ce gust are mancarea, ce gust au bauturile dupa aceste doua saptamani? 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori artificiali

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme de sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0