Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta pentru sos olandez

de Alina Ilie la 2014-07-02
Reteta pentru sos olandez
Sosul olandez se numara printre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza calda si are o culoare placuta, galbena. Se potriveste de minune cu legume (fasole verde, sparanghel, broccoli, etc), peste sau pui.


Sosul olandez este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.
Trebuie sa va spun ca nu este o retea simpla si orice greseala poate duce la taierea sosului, deci este bine sa aveti la indemana toate ingredientele. Dupa ce ati pus vasul pe foc la bain-marie trebuie sa amestecati continuu cu telul in acelasi sens, ca la maioneza.
Pentru aceasta reteta se poate folosi si piper negru dar pentru aspect este mai potrivit cel alb.
Desi este mai dificil de pregatit, respectand pasii de mai jos, sosul nu se va taia.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri;
- 100 g unt topit;
- un varf de cutit de sare;
- o lingura cu zeama de lamaie;
- un varf de cutit de piper alb.
Cum se prepara sosul olandez:
Incepem reteta prin a separa albusurile de galbenusuri. Punem o cratita cu apa pe foc iar deasupra asezam un castron metalic sau un vas termorezistent in care adaugam galbenusurile si sarea. Amestecam cu telul pana devin spumoase. Dam focul mic avand grija ca apa sa fie fierbinte, dar sa nu dea in clocot.
Mare atentie, apa nu trebuie sa atinga vasul cu galbenusuri!
Separat, intr-o cratita, topim untul la foc mic. In timp ce amestecam cu telul in galbenusuri, punem cate putin din untul topit pana se incorporeaza (ca la maioneza). Este foarte important sa amestecam in acelasi sens.
Sosul se va ingrosa in cateva secunde. Luam bolul de pe baia de aburi, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare si piper alb macinat.
In cazul in care sosul s-a taiat, luam vasul termorezistent de pe foc, adaugam 1-2 lingurite de apa rece si batem bine cu telul.
Sosul olandez se serveste cu legume, peste sau pui.

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenusuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zeama de lamaie

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016