Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta pentru sos olandez

Reteta pentru sos olandez
Sosul olandez se numara printre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza calda si are o culoare placuta, galbena. Se potriveste de minune cu legume (fasole verde, sparanghel, broccoli, etc), peste sau pui.


Sosul olandez este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.
Trebuie sa va spun ca nu este o retea simpla si orice greseala poate duce la taierea sosului, deci este bine sa aveti la indemana toate ingredientele. Dupa ce ati pus vasul pe foc la bain-marie trebuie sa amestecati continuu cu telul in acelasi sens, ca la maioneza.
Pentru aceasta reteta se poate folosi si piper negru dar pentru aspect este mai potrivit cel alb.
Desi este mai dificil de pregatit, respectand pasii de mai jos, sosul nu se va taia.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri;
- 100 g unt topit;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h

- un varf de cutit de sare;
- o lingura cu zeama de lamaie;
- un varf de cutit de piper alb.
Cum se prepara sosul olandez:
Incepem reteta prin a separa albusurile de galbenusuri. Punem o cratita cu apa pe foc iar deasupra asezam un castron metalic sau un vas termorezistent in care adaugam galbenusurile si sarea. Amestecam cu telul pana devin spumoase. Dam focul mic avand grija ca apa sa fie fierbinte, dar sa nu dea in clocot.
Mare atentie, apa nu trebuie sa atinga vasul cu galbenusuri!
Separat, intr-o cratita, topim untul la foc mic. In timp ce amestecam cu telul in galbenusuri, punem cate putin din untul topit pana se incorporeaza (ca la maioneza). Este foarte important sa amestecam in acelasi sens.
Sosul se va ingrosa in cateva secunde. Luam bolul de pe baia de aburi, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare si piper alb macinat.
In cazul in care sosul s-a taiat, luam vasul termorezistent de pe foc, adaugam 1-2 lingurite de apa rece si batem bine cu telul.
Sosul olandez se serveste cu legume, peste sau pui.

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenusuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zeama de lamaie

Spune-ne opinia ta despre "Reteta pentru sos olandez"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 3 =

Cele mai citite articole

Daca nu vrei sa mai iesi pana la magazin pentru paine, iti prezentam o reteta simpla pe care o poti ...
Cui nu-i plac doua-trei clatite pufoase intr-o dimineata de izolare? Pandemia Covid-19 ne invita la ...
Renumitele chiftelute suedeze si iubitul sos de merisoare au fost pentru mult timp la mare cautare. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0