Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supa de linte rosie cu legume - gustoasa, hranitoare si usor de preparat

de Sunt Fericita la 2023-07-26
Supa de linte rosie cu legume - gustoasa, hranitoare si usor de preparat
Vedeta acestui fel de supa este lintea! Binecunoscuta si folosita in special in bucatariile orientala, asiatica si nord africana, lintea se bucura de o reputatie excelenta datorita calitatilor sale nutritive.


Supa de linte rosie cu legume - ingrediente:

• 2 cani linte rosie
• 6 cartofi mari
• 4 morcovi
• ½ varza alba
• 2 cepe
• 1 ardei rosu taiat cubulete
(optional)
• 2 tulpini de telina
• 4 catei de usturoi
• 2 linguri ulei de masline
• ½ lingura turmeric
• 1 lingura chimen pudra
• 1 lingurita ghimbir pudra/proaspat
• 12 cani apa
• 1 lingura cu varf de sare
• piper, dupa gust
 

Supa de linte rosie cu legume - mod de preparare

Curatati cepele, spalati-le si taiati-le marunt.
 
Procedati la fel cu toate legumele: spalati tulpinile de telina si tocati-le cubulete; curatati si zdrobiti usturoiul (cu o presa speciala); curatati de coaja, spalati si taiati cubulete cartofii si morcovii; spalati si taiati fin varza, ca pentru salata.
 
Intr-o oala incapatoare, incingeti uleiul, sotati ceapa, ardeiul rosu (daca e cazul), si telina pana devin transparente.
 
Adaugati in oala usturoiul zdrobit, o cana de apa, chimenul, curcuma si ghimbirul (daca folositi ghimbir proaspat, decojiti-l si taiati-l marunt) amestecati pana la omogenizare si mai lasati-le pe foc cateva minute.
Adaugati cartofii, morcovii, lintea si 9 cani de apa.
 
Lasati ca amestecul sa dea in clocot, apoi fierbeti inabusit supa de linte rosie, timp de 25 de minute, pana cand lintea este gatita si legumele sunt moi.
 
Adaugati si varza, apa ramasa, sarea si piperul.
Lasati din nou sa dea in clocot si mai fierbeti apoi inabusit, timp de 10-15 minute, pana cand varza este fiarta.
 
Se serveste imediat.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa de linte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre linte rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete vegetariene

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0