Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 alimente rele, 3 solutii de inlocuire

3 alimente rele, 3 solutii de inlocuire
In engleza se cheama emotional eating, noi i-am spune mancat pe fond nervos. Orice nume ar avea, este o experienta prin care am trecut cu totii: vrem sa inghitim emotiile, sa le aruncam pe gat alaturi de ceva bun, bun. Noi iti propunem trei alimente cu care sa inlocuiesti alimentele daunatoare spre acre te intinzi la greu, dar si alte solutii nonculinare.


Raul numarul 1: alimente ce pot fi rontaite, cum ar fi chips-urile 
Cand esti nervoasa, este natural sa vrei sa zdrobesti ceva, asa ca alegi solutia mestecatului. Esti superincantata daca alimentul-victima este si sarat pe deasupra: chips-uri, alune cu sare, diverse mix-uri tip snack. Este un insinct primar: toate animalele tind sa-si infiga coltii si sa-si inclesteze falcile cand sunt stresate sau amenintate.
Alternativa sanatoasa
Chips-uri tortilla, morcovi inmuiati in humus sau lemn dulce fara zahar. Daca-ti inclestezi si desclestezi gura poti reduce din tensiune.
Ce altceva poti face
Desi poate esti tentata sa te plangi unei prietene, studiile arata ca, in felul acesta, supararea va tine mai mult. O strategie mai buna este sa vezi cum te poti elibera prin intermediul altei activitati, cum ar fi spargerea bulelor de aer ale ambalajului de plastic. Pare prosteste, asa-i? Incearca si mai vorbim.
Raul numarul 2: inghetata
Te arunci cu toata fiinta in bolul de ambrozie rece, dupa ce iesi copiii cu tati in parc sau dupa ce un prieten isi anuleaza intalnirea cu tine. Se prea poate sa faci asta pentru ca produsele lactate au efecte calmante, sedative. La mijloc este si o componenta culturala: toate filmele ne arata actrite care mananca inghetata de fiecare data cand sufera de vreod deceptie.
Alternativa sanatoasa
Vina care te copleseste dupa o portie zdravana de inghetata nu este ceva de dorit, asa ca mai bine alege iaurt grecesc degresat. Este cremos, dar are si proteine (deci iti va da energie) si mult mai putin zahar (care tine sub control nivelul de glucoza).
Ce altceva poti face
Nu trebuie sa facem din mancare partenerul principal al vietii noastre, asa ca medicamentul pentru singuratate este sa ne facem prieteni sau sa vorbim cu acestia. Intra pe Facebook, daca esti deprimata la 2 noaptea si nu poti suna pe nimeni.
Raul numarul 3: rontaieli la televizor
Te-ai gandit ca o zi in care sa nu ai nimic de facut va fi una relaxanta, numai ca te arunci pe canapea si-ti faci o portie dubla de pop-corn sau te arunci pe ursuletii gumati ai copilului.
Alternativa sanatoasa
Mananca ceva iute. Sau putin ciocolata neagra. Mesteca incet, pentru ca nevoia de a infuleca sa treaca.
Ce altceva poti face
Mancatul din plictiseala este o problema mare in cultura moderna. Trimitem vesnic mesaje, navigam pe social media, asa incat ne este din ce in ce mai greu sa gasim momente pe care sa nu vrem sa le umplem cu ceva. A manca este distractiv si ocupa spatii de timp. In loc sa faci asta insa, inchide-ti ochii si relaxeaza-te. Stai complet nemiscata. Gandeste-te la ce vrei sa faci mai departe si cum poti ajunge acolo.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inghetata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre social media

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0