Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alimente care nu te lasa sa te odihnesti noaptea

de Ana-Maria Tudor la 2014-10-24
5 alimente care nu te lasa sa te odihnesti noaptea
Desi suntem in continuu obositi, muncim mult, alergam si nu mai prindem de mult cele 8 ore de somn recomandate pe noapte, atunci cand reusim totusi sa punem capul pe perna, parca nu reusim sa ne odihnim cum ar trebui.


Pentru lipsa odihnei corespunzatoare pe timp de noapte sunt responsabile in general dieta zilnica, stilul de viata, mediul de lucru si problemele care ne apasa.

Daca va doriti un somn intens si cele cateva ore in care puneti capul pe perna sa fie cu adevarat relaxante si odihnitoare, incepeti prin a elimina urmatoarele ingrediente din rutina zilnica:

Alcoolul - desi credeai ca un pahar de vin inainte de culcare te ajuta sa te relaxezi, daca depasesti masura risti sa suferi de insomnie. Desi alcoolul poate induce somnolenta, de fapt el afecteaza prima etapa a somnului, caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise. In consecinta, alcoolul trebuie consumat cu cel putin doua ore inainte de culcare.

Rosiile - toate alimentele care contin rosii, acizi sau mirodenii picante pot cauza arsuri gastrice si disconfort pe timpul noptii. De aceea, este indicat sa nu le consumi mai tarziu de ora 18:00.

Apa - este recomandata pentru pierderea in greutate si pentru sanatate in general, insa poate conduce la treziri repetate pentru a merge la toaleta, afectand astfel somnul REM, care este cel mai odihnitor.

Cofeina - cu siguranta stiai ca ajuta la mentinerea organismului treaza, insa faptul ca nu se regaseste doar in cafea sau in bauturile carbogazoase este mai putin cunoscut. Cititi intotdeauna ingredientele alimentelor pe care le consumati. Uneori, chiar si medicamentele pot contine cafeina.

Alimente fermentate - tiramina, un aminoacid care se gaseste in alimentele fermentate sau in stafide, avocado si ardei iute. Daca va place sa consumati branza sau alte lactate la cina, asigurati-va ca produsele sunt proaspete.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre odihna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somnolenta

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0