Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este periculos sa speli carnea de pui inainte de gatire

De ce este periculos sa speli carnea de pui inainte de gatire
de la 2014-06-18
De ce este periculos sa speli carnea de pui inainte de gatire

Bacteriile responsabile cu majoritatea toxiinfectiilor alimentare se raspandesc prin picaturile de apa, relateaza The Guardian. In aceste conditii autoritatile britanice pentru siguranta alimentara, Food Standards Agency, au emis avertizarea sa se evite spalarea carnii de pui inainte de a o gati.


Conform unui sondaj efectuat pe un esantion de 4.500 de britanici, peste doua cincimi dintre acestia au declarat ca au acest obicei al trecerii carnii printr-un jet de apa inainte de preparare.
Numai ca expertii spun ca practica este cat se poate de daunatoare, contribuind la contaminarea suprafetelor de lucru si a ustensilelor de gatit cu stropi de contin Campylobacter.
Campylobacter provoaca cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare, aproximativ 280.000 de persoane fiind afectate anual de acest tip de afectiuni digestive. Iar patru din cinci cazuri sunt cauzate de carnea de pui contaminata.
Infectia cu Campylobacter poate duce la aparitia sindromului de colon iritabil, la artrita reactiva, sindromul Guillain-Barre (afectiune a sistemului nervos) sau chiar la deces, spun specialistii FSA. 
Riscul este si mai mare in cazul copiilor sub 5 ani si la persoanele in varsta.
Renuntarea la spalarea carnii crude duce la scaderea simtitoare a riscului de raspandire a bacteriei, iar tratarea termica o distruge.
 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de pui

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bacterie

Spune-ne opinia ta despre "De ce este periculos sa speli carnea de pui inainte de gatire"



3 + 3 =

Cele mai citite articole

Rigiditate si inflamatii ale articulatiilor? Osteoartrita este o boala degenerativa care duce la ...
Ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi sunt unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor. ...
Pe langa zile insorite, primavara aduce si variatii bruste de temperatura. Potrivit specialistilor, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...
dar lotiunea cu castravete nu usuca tenul????!

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton