Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare
Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare

Toxiinfectia alimentara este o afectiune digestiva provocata de consumarea unor alimente contaminate cu bacterii, virusuri, paraziti. Toxiinfectiile alimentare se produc in urma consumului de carne, peste, conserve, oua (mai ales de rata), produse de cofetarie, infectate prin preparare si conservare neigienica.


Timpul necesar pentru aparitia simptomelor depinde de tipul microorganismului care a determinat infectia, varsta pacientului si starea generala de sanatate. Simptomele gastro-intestinale apar la cateva ore de la consumarea alimentului contaminat.
Primul simptom care apare este de obicei diareea, urmata de greata, varsaturi, crampe si dureri abdominale. Diareea si varsaturile deshidrateaza organismul.

Semnele care anunta o deshidratare severa sunt gura uscata, palpitatiile, oboseala, irascibilitatea, ametelile si slabiciunea fizica. Pentru a preveni deshidratarea dar si pentru a elimina toxinele din organism este necesar sa se consume cat mai multe lichide. Dupa incetarea varsaturilor se va continua administrarea de lichide (apa, compot, supa de legume, ceaiuri neindulcite). In urmatoarele zile, regimul alimentar va cuprinde fainoase (macaroane, gris, orez), branza de vaci, paine alba, urmand ca ulterior sa se introduca in alimentatie si carne, oua proaspete, branzeturi.

Trebuie evitate alimentele condimentate, grasimile si alimentele prajite, alcoolul si cafeaua pentru ca irita mucoasa gastrica. Bolnavul va evita inca 10-14 zile dupa vindecare conserve, grasimi, lapte dulce, fasole, varza, iar apoi treptat va relua alimentatia normala.
Sfat: Nu administrati medicamente impotriva diareei pentru ca acestea pot incetini eliminarea bacteriilor si toxinelor din corp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghidul practic al invatatorului clasele III-IV


Fise teste proiecte inedite pentru educarea distractiva a elevilor din clasele III-IV Va oferim acum solutia gasita si testata de un grup de cadre didactice cu vasta experienta pedagogica si cu multa dragoste pentru copii Coordonati de dna invatatoare Camelia Vlad acestia au alcatuit Ghidul practic al invatatorului clasele III-IV Bazat pe...

Oferta Speciala
valabila 48h

Toxiinfectiile alimentare se vindeca de la sine, fara a necesita un tratament medicamentos.

Stiati ca, Ceaiul de papadie are un puternic efect detoxifiant?






Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.04 din 5 - 234 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri abdominale

Spune-ne opinia ta despre "Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 - 2 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare"

Pajint Doina @ 03-Sep-2018
"Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie clostridium pe colon și a fost în spital a făcut tratament după 10 zile a fost externat și a continuat tratament acasă și după o luna de zile de tratament și regim alimentar. Soțul meu sa simțit bine și a început să mance din toate câte un pic după o săptămână a recidivat bacteria clostridium pe colon și sa internat din nou la spital și aceleași tratament și regim alimentar a făcut acum este acasă se simte bine dar nu știe cât timp trebuie să facă tratament și regim alimentar și poate să adauge cât de puțin din mâncare. Vă rog să mă ajutați să știu cum să mance de acum încolo o noapte liniștită va doresc"

Cele mai citite articole

Romania are telefon antidepresie sub forma de TelVerde. Apeland 0800 0800 20 vei obtine sprijin ...
Stim ca e important sa mancam bine, insa care sunt regulile de respectat in cazul in care discutam ...
Noua sefa a Fondului Monetar International (FMI), Kristalina Georgieva, a transmis un mesaj serios ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nimeni nu va fi realmente sanatos band 6 cafele pe zi, poate doar daca le bea in cescute de 50-60 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0