Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare
Toxiinfectia alimentara este o afectiune digestiva provocata de consumarea unor alimente contaminate cu bacterii, virusuri, paraziti. Toxiinfectiile alimentare se produc in urma consumului de carne, peste, conserve, oua (mai ales de rata), produse de cofetarie, infectate prin preparare si conservare neigienica.


Timpul necesar pentru aparitia simptomelor depinde de tipul microorganismului care a determinat infectia, varsta pacientului si starea generala de sanatate. Simptomele gastro-intestinale apar la cateva ore de la consumarea alimentului contaminat.
Primul simptom care apare este de obicei diareea, urmata de greata, varsaturi, crampe si dureri abdominale. Diareea si varsaturile deshidrateaza organismul.

Semnele care anunta o deshidratare severa sunt gura uscata, palpitatiile, oboseala, irascibilitatea, ametelile si slabiciunea fizica. Pentru a preveni deshidratarea dar si pentru a elimina toxinele din organism este necesar sa se consume cat mai multe lichide. Dupa incetarea varsaturilor se va continua administrarea de lichide (apa, compot, supa de legume, ceaiuri neindulcite). In urmatoarele zile, regimul alimentar va cuprinde fainoase (macaroane, gris, orez), branza de vaci, paine alba, urmand ca ulterior sa se introduca in alimentatie si carne, oua proaspete, branzeturi.

Trebuie evitate alimentele condimentate, grasimile si alimentele prajite, alcoolul si cafeaua pentru ca irita mucoasa gastrica. Bolnavul va evita inca 10-14 zile dupa vindecare conserve, grasimi, lapte dulce, fasole, varza, iar apoi treptat va relua alimentatia normala.
Sfat: Nu administrati medicamente impotriva diareei pentru ca acestea pot incetini eliminarea bacteriilor si toxinelor din corp.
Toxiinfectiile alimentare se vindeca de la sine, fara a necesita un tratament medicamentos.

Stiati ca, Ceaiul de papadie are un puternic efect detoxifiant?



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.04 din 5 - 236 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri abdominale

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0