Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea costurilor, cea mai frecventa strategie de criza in randul companiilor din Romania. Tu cum iti conduci firma?

Reducerea costurilor, cea mai frecventa strategie de criza in randul companiilor din Romania. Tu cum iti conduci firma?
Reducerea costurilor a fost cea mai raspandita strategie de criza in randul companiilor din Romania care au avut performante bune in ultimii ani, urmata de cresterea productivitatii si restructurarea activitatii, potrivit rezultatelor unui sondaj al Ernst & Young. Sondajul a fost efectuat la finele lunii octombrie in randul a 172 de manageri de la tot atatea companii din Romania, majoritatea private, care "au avut succes" in contextul crizei economice globale din ultimii ani.


Putin peste jumatate dintre companiile vizate au actionariat romanesc, iar 47% au actionariat strain; 13% sunt listate la bursa, 5% sunt controlate de stat, iar alte 5% sunt detinute de fonduri de capital privat. Aproape o cincime - 19% - au avut venituri de peste 100 milioane euro in ultimul an fiscal incheiat, 8% intre 50-99,9 milioane euro, 47% intre 10-49,9 milioane euro, 22% intre 1-9,9 milioane euro, respectiv 5% sub 1 milion euro.

Toate sectoarele economiei sunt reprezentate in randul respondentilor, cu ponderi mai ridicate pentru industrie si manufactura, retail si comert, industrie alimentara si agricultura, respectiv servicii.

Majoritatea companiilor participante la sondaj, respectiv 70% dintre acestea, fac afaceri de tip business to business, 26% lucreaza direct cu consumatorii, iar 4% au afaceri cu statul.

Intrebati care a fost prima reactie la criza financiara globala, 34% dintre managerii intervievati au indicat reducerile de costuri, 23% cresterea productivitatii, 16% restructurarea activitatii, respectiv 11% dezvoltarea de noi produse. Un procentaj de 5% dintre companii au incercat sa-si consolideze pozitia pe piata prin fuziuni si achizitii, iar alte 5% s-au orientat catre atragerea de fonduri europene.

Totodata, 38% dintre manageri plaseaza controlul costurilor printre principalii factori care au determiant succesul companiei lor in criza, 15% indica inovatia, 12% atragerea si retinerea angajatilor performanti, 10% restructurarea, respectiv 9% cresterea productivitatii.

Putini respondenti cred ca factori ca ajustarea strategiei de preturi, motivarea angajatilor, calitatea produselor si serviciilor sau relatiile cu clientii au contribuit semnificativ la performantele companiilor in perioada crizei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre companii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre criza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre costuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre productivitate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0