Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce alegem: fructe sau suc proaspat obtinut prin stoarcere?

Ce alegem: fructe sau suc proaspat obtinut prin stoarcere?
Ce alegem: fructe sau suc proaspat obtinut prin stoarcere?

Datorita continutului ridicat de apa, fructele ajuta la functionarea optima a ficatuluui, rinichilor si, in plus, curata organismul de toxine. Este mai bine sa mancam fructul intreg sau sa bem sucul obtinut prin stoarcere? La aceasta intrebare vom raspunde prin randurile de mai jos.


Cu totii stim ca fructele contin o multime de nutrienti benefici pentru sanatatea organismului: fibre, vitamine si minerale. Dar sa nu neglijam sucurile de fructe, nelipsite dintr-o dieta echilibrata.
Este mai bine sa mancam fructul intreg sau sa sa bem suc proaspat preparat? Nutritionistii sustin ca cea mai importanta cantitate de nutrienti este adusa de fructul intreg pentru ca fibrele lipsesc din sucul rezultat prin stoarcerea fructelor. In procesul de obtinere a acestuia se indeparteaza o mare parte din pulpa si pielita, locul unde sunt depozitate majoritatea fibrelor, vitaminelor, carotenoidelor si mai ales a flavonoidelor. Astfel, sucul contine mai mult zahar fata de fructul intreg.
Pielita fructelor interactioneaza cu lumina si absoarbe o multime de pigmenti colorati. Acesti pigmenti, inclusiv flavonoidele si carotenoidele, protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi iar substantele continute sustin o viata sanatoasa.
Afinele, merele, smochinele, caisele, perele, strugurii, prunele se consuma cu tot cu coaja. Spre exemplu, strugurii au capacitatea de a proteja pielea de razele ultraviolete, prin urmare pot preveni cancerul. Din pacate, atunci cand se obtine sucul de struguri, cojile sunt indepartate.
In plus, fata de pielita, care este o sursa principala de fibre, pulpa fructelor mai contine si alti nutrienti. Spre exemplu, portocala. Partea alba ce captuseste portocala este o sursa importanta de flavonoide. Miezul contine vitamina C, iar toti acesti nutrienti ofera organismului energie.
Daca partea alba a portocalei este indepartata, pierdem flavonoizii. Desi multe sucuri din comert sustin ca au si pulpa fructului, este putin probabil ca dupa ce a fost eliminata sa fie adaugata ulterior.
Stiai ca multe fibre se pierd prin conversia fructului intreg in suc? Astfel, o ceasca cu suc de mere contine 12-15 g de fibre. Practic, prin stoarcerea fructelor, aceste fibre se pierd. Daca s-ar fi aflat in suc, ar fi ajutat la completarea necesarului zilnic de fibre.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghidul practic al invatatorului clasele III-IV


Fise teste proiecte inedite pentru educarea distractiva a elevilor din clasele III-IV Va oferim acum solutia gasita si testata de un grup de cadre didactice cu vasta experienta pedagogica si cu multa dragoste pentru copii Coordonati de dna invatatoare Camelia Vlad acestia au alcatuit Ghidul practic al invatatorului clasele III-IV Bazat pe...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sucul, fara pulpa si coaja, nu dispune de substante nutritive care sa ajute procesul de metabolizare si digerare. Sucul de fructe poate creste glicemia mult mai repede decat fructele intregi. Astfel, cantitatea de zahar din suc este mult mai mare decat cea din fructe.
In plus, sucurile din comert contin o cantitate mica de suc de fructe si foarte multi indulcitori. De aceea este bine sa cititi cu atentie eticheta.
In cazul in care fructele sunt stoarse impreuna cu legume si pulpa este retinuta in suc, atunci va creste aportul de nutrienti.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc proaspat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre

Spune-ne opinia ta despre "Ce alegem: fructe sau suc proaspat obtinut prin stoarcere?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 7 =

Cele mai citite articole

Stim ca e important sa mancam bine, insa care sunt regulile de respectat in cazul in care discutam ...
Noua sefa a Fondului Monetar International (FMI), Kristalina Georgieva, a transmis un mesaj serios ...
Pastele pot reprezenta o solutie foarte buna de mancare pentru cina, iar simplitatea procesului de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nimeni nu va fi realmente sanatos band 6 cafele pe zi, poate doar daca le bea in cescute de 50-60 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0