Studiile au confirmat ca aceasta substanta deterioreaza ADN-ul.
"In urma studiilor efectuate pe animale s-a observat ca acrilamida are potentialul de a interactiona cu ADN-ul din celulele noastre, asadar poate fi asociata cu cancerul", sustine organizatia Cancer Research UK.
In unele alimente prezenta acrilamidei se asociaza cu prezenta acroleinei, sporindu-se efectul nociv.
Acrilamida se gaseste in principal in alimentele de origine vegetala, precum cartofii si produsele din grau. Ce alimente trebuie consumate cu moderatie:
- painea prajiti, sticksurile si produsele de patiserie;
- seminte/alune/migdale prajite;
- chipsuri;
- alimente de tip "pane".
Alegeti un mod sanatos de preparare a hranei! Acrilamida nu se formeaza in alimente gatite la aburi, fierte sau sauté.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
