Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?

Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?
Pentru a te mentine supla dupa 40 de ani, trebuie sa adopti un stil de viata sanatos. Din cauza schimbarilor hormonale, femeile sunt predispuse sa acumuleze kilograme in plus. Iata ce este bine sa mananci dupa 40 de ani!


Nutritionistii spun ca pentru a-ti mentine vitalitatea trebuie sa adopti un regim bazat pe fructe, legume, paine neagra, peste si cereale integrale. Nu este cazul sa optezi pentru cure de slabire drastice.
Schimbarile hormonale, sarcinile anterioare si lipsa activitatii fizice determina o scadere a masei musculare si o crestere a depozitelor adipoase.
Evita mezelurile si branzeturile grase, alimentele de tip fast-food si prajelile si redu consumul de cafea si alcool. Mizeaza pe alimente bogate in fibre deoarece acestea iti ofera rapid senzatia de satietate si favorizeaza digestia.
In continuare vom prezenta alimentele pe care ar fi indicat sa le consumi dupa varsta de 40 de ani, potrivit site-ului alegesanatos.ro:
1. Ovaz
Ovazul contine beta-glucan, o fibra solubila care ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea, mai contine si un antioxidant care protejeaza impotriva sclerozei.
Numeroase cercetatori au demonstrat ca 3 g de ovaz pe zi sunt suficiente pentru a reduce colesterolul cu 5-10%.
Se consuma fie ca pasta de ovaz (terci) fie se pune in iaurt o ligurita de ovaz.
2. Migdale
Beneficiile acestora sunt legate de imbunatatirea indicelui glicemic si reducerea colesterolului.
20 de adulti care au consumat 20 de grame de migdale pe zi timp de 4 saptamani au inregistrat o scadere cu 9% a indicelui glicemic, demonstrand astfel faptul ca migdalele ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a diabetului.
Migdalele prajite contin sare si duc la cresterea tensiunii, deci este mult mai bine sa le mananci crude.
3. Peste
Grasimile omega 3 previn bolile cardiovasculare. Somonul, macroul, tonul, sardinele si heringul sunt surse excelente de acizi grasi omega 3. Se recomanda ca pestele sa fie gatit pe gratar sau la cuptor.
4. Soia
Isoflavoidele din semintele de soia ajuta la scaderea colesterolului si la cresterea masei oasoase la femeile aflate la menopauza.
5. Rosii
Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen care previne formarea si raspandarii celulelor canceroase si de asemenea, protejeaza arterele de ateroscleroza.
Studiile au aratat ca 150 de ml de suc de rosii consumat zilnic dupa 20 de minute de exercitii ofera protectie impotriva cancerului de ficat si stomac.
Antioxidantii din rosii se absorb cel mai bine de organism atunci cand se consuma rosiile sub forma de suc, sos, pasta de tomate.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre menopauza

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016