Schimbarile hormonale, sarcinile anterioare si lipsa activitatii fizice determina o scadere a masei musculare si o crestere a depozitelor adipoase.
Evita mezelurile si branzeturile grase, alimentele de tip fast-food si prajelile si redu consumul de cafea si alcool. Mizeaza pe alimente bogate in fibre deoarece acestea iti ofera rapid senzatia de satietate si favorizeaza digestia.
In continuare vom prezenta alimentele pe care ar fi indicat sa le consumi dupa varsta de 40 de ani, potrivit site-ului alegesanatos.ro:
1. Ovaz
Ovazul contine beta-glucan, o fibra solubila care ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea, mai contine si un antioxidant care protejeaza impotriva sclerozei.
Numeroase cercetatori au demonstrat ca 3 g de ovaz pe zi sunt suficiente pentru a reduce colesterolul cu 5-10%.
Se consuma fie ca pasta de ovaz (terci) fie se pune in iaurt o ligurita de ovaz.
2. Migdale
.jpg)
Beneficiile acestora sunt legate de imbunatatirea indicelui glicemic si reducerea colesterolului.
20 de adulti care au consumat 20 de grame de migdale pe zi timp de 4 saptamani au inregistrat o scadere cu 9% a indicelui glicemic, demonstrand astfel faptul ca migdalele ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a diabetului.
Migdalele prajite contin sare si duc la cresterea tensiunii, deci este mult mai bine sa le mananci crude.
3. Peste
Grasimile omega 3 previn bolile cardiovasculare. Somonul, macroul, tonul, sardinele si heringul sunt surse excelente de acizi grasi omega 3. Se recomanda ca pestele sa fie gatit pe gratar sau la cuptor.
4. Soia
Isoflavoidele din semintele de soia ajuta la scaderea colesterolului si la cresterea masei oasoase la femeile aflate la menopauza.
5. Rosii
Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen care previne formarea si raspandarii celulelor canceroase si de asemenea, protejeaza arterele de ateroscleroza.
Studiile au aratat ca 150 de ml de suc de rosii consumat zilnic dupa 20 de minute de exercitii ofera protectie impotriva cancerului de ficat si stomac.
Antioxidantii din rosii se absorb cel mai bine de organism atunci cand se consuma rosiile sub forma de suc, sos, pasta de tomate.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
