Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?

Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?
Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?

Pentru a te mentine supla dupa 40 de ani, trebuie sa adopti un stil de viata sanatos. Din cauza schimbarilor hormonale, femeile sunt predispuse sa acumuleze kilograme in plus. Iata ce este bine sa mananci dupa 40 de ani!


Nutritionistii spun ca pentru a-ti mentine vitalitatea trebuie sa adopti un regim bazat pe fructe, legume, paine neagra, peste si cereale integrale. Nu este cazul sa optezi pentru cure de slabire drastice.
Schimbarile hormonale, sarcinile anterioare si lipsa activitatii fizice determina o scadere a masei musculare si o crestere a depozitelor adipoase.
Evita mezelurile si branzeturile grase, alimentele de tip fast-food si prajelile si redu consumul de cafea si alcool. Mizeaza pe alimente bogate in fibre deoarece acestea iti ofera rapid senzatia de satietate si favorizeaza digestia.
In continuare vom prezenta alimentele pe care ar fi indicat sa le consumi dupa varsta de 40 de ani, potrivit site-ului alegesanatos.ro:
1. Ovaz
Ovazul contine beta-glucan, o fibra solubila care ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea, mai contine si un antioxidant care protejeaza impotriva sclerozei.
Numeroase cercetatori au demonstrat ca 3 g de ovaz pe zi sunt suficiente pentru a reduce colesterolul cu 5-10%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se consuma fie ca pasta de ovaz (terci) fie se pune in iaurt o ligurita de ovaz.
2. Migdale
Beneficiile acestora sunt legate de imbunatatirea indicelui glicemic si reducerea colesterolului.
20 de adulti care au consumat 20 de grame de migdale pe zi timp de 4 saptamani au inregistrat o scadere cu 9% a indicelui glicemic, demonstrand astfel faptul ca migdalele ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a diabetului.
Migdalele prajite contin sare si duc la cresterea tensiunii, deci este mult mai bine sa le mananci crude.
3. Peste
Grasimile omega 3 previn bolile cardiovasculare. Somonul, macroul, tonul, sardinele si heringul sunt surse excelente de acizi grasi omega 3. Se recomanda ca pestele sa fie gatit pe gratar sau la cuptor.
4. Soia
Isoflavoidele din semintele de soia ajuta la scaderea colesterolului si la cresterea masei oasoase la femeile aflate la menopauza.
5. Rosii
Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen care previne formarea si raspandarii celulelor canceroase si de asemenea, protejeaza arterele de ateroscleroza.
Studiile au aratat ca 150 de ml de suc de rosii consumat zilnic dupa 20 de minute de exercitii ofera protectie impotriva cancerului de ficat si stomac.
Antioxidantii din rosii se absorb cel mai bine de organism atunci cand se consuma rosiile sub forma de suc, sos, pasta de tomate.

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre menopauza

Spune-ne opinia ta despre "Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 - 2 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Ce e bine sa mananci dupa 40 de ani?"

Dinu Petruta @ 23-Aug-2013
"interesant"

Cele mai citite articole

E usor sa faci sirop de trandafiri. Ai doar 9 pasi de respectat si te vei putea bucura pentru un ...
Sucul de telina are beneficii neasteptat de bune pentru rinichi, incat ii poate curata si va ...
Mai multe perechi de pantofi sport au fost vandute la o licitatie organizata de Sotheby`s cu ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0