Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cat ne costa neinformarea: stim cu adevarat ce mancam?

Cat ne costa neinformarea: stim cu adevarat ce mancam?
Cat ne costa neinformarea: stim cu adevarat ce mancam?

Cat de informati suntem atunci cand vine vorba de mancare? Si, mai ales, cat de informati alegem sa fim? Este suficient sa includem in alimentatia noastra mai multe legume si fructe? Nu este oare mai util sa alegem cu adevarat ceea ce mancam?


Tinem diete peste diete sau incercam sa mancam din ce in ce mai sanatos. Din cand in cand, facem o exceptie si iesim la o prajitura cu prietenele. Nu-i nimic, e doar o prajitura. Asa sa fie?

Etichetele produsului mi-au demonstrat de nenumarate ori ca nu este deloc asa. Produsele din ziua de azi sunt departe de a fi ceea ce ar trebui sa fie astfel incat sa nu ne afecteze sanatatea. Sa luam, de exemplu, chiar placinta cu branza pe care am cumparat-o astazi la pranz, intr-un moment de slabiciune.

Am platit deci la casa pentru o placinta cu branza abia scoasa din cuptor. In realitate, placinta mea inseamna: faina alba de grau 28%, apa, telemea de vaca 20%, margarina vegetala 16%, premix pentru umplutura de branza (ulei de palmier, sirop de glucoza, porumb macerat, componente din lapte: zer praf, lapte praf degresat, amidon modificat din cartof, branza topita pudra:  E 339, E 452; albus de ou pudra, proteina hidrolizata vegetala, sare, amidon din grau, arome, stabilizator: E 412, acid E 270; regulator de aciditate E 327; condimente), zahar, sare iodata, ameliorator congelare (faina de grau, gluten de grau, emulsifiant E472, faina de malt de grau, ulei vegetal, agent de tratare a fainii: acid ascorbic, enzime), otet.

Mai nou, ca sa prepari o placinta din branza trebuie sa stii chimie. Si nu, nu este o placinta care ar trebui sa expire peste cinci ani si nici nu este destinata sa ajunga pe Marte. E produsa astazi si expira maine. La ora 9.00.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE invatatori


Sa dati… sau sa luati DEFINITIVATUL  Dvs ce v-ati propus “Sa iau Definivatul inseamna sa-mi implinesc visul din copilarie acela de a deveni omul care formeaza copiii de la primii pasi in scoala ” mi-a raspuns o tanara de 24 de ani care-si lua notite despre programa definitivat 2019 Daca vreti… sa va pregatiti...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cosul de gunoi o primeste multumit. Acolo ii este si locul. Rontai niste fulgi de porumb care nu-mi tin de foame si nici nu au nutrientii de care avem nevoie intr-o zi. Asa-mi trebuie daca aseara nu am pregatit nicio salata pentru azi la pranz. Niste hummus preparat in casa ar fi fost minunat.

Gurile rele spun ca unii producatori aleg sa nu mai mentioneze unele E-uri pe etichete si sa le scrie denumirea „stiintifica”. Nu-mi pasa. Fac testul „cu bunica prin supermarket”. Daca bunica imaginara de langa tine nu stie ce e acidul ascorbic si ce cauta in biscuitii din mana ta, e clar ca produsul acela putea sa fie fabricat si fara niste substante ale caror efecte se vor cunoaste, cu siguranta, peste ani.

Nu conteaza ca E 339 sau E 452 nu e periculos pentru consumator. Nu suntem fortati sa alegem intre un rau mare si un rau mai mic. Pe piata exista multe produse naturale si, daca avem bunavointa, le cumparam si inlocuim o multime dintre alimentele care, in ciuda unui gust bun (si sintetic), ne imbolnavesc organismul.

In cazul acesta, decizia chiar ne apartine. Si va promit ca veti observa si o alta schimbare: veti cheltui mult mai putini bani pe mancare pregatind in casa ceea ce cumparati de obicei din comert.

Facem o incercare?



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nutrienti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Spune-ne opinia ta despre "Cat ne costa neinformarea: stim cu adevarat ce mancam?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 7 =

Cele mai citite articole

Boala Parkinson este o afectiune a sistemului nervos, care are efecte negative, in mod progresiv, ...
Locuiesti la casa si iti doresti ca si spatiul din curte sa fie amenajat modern, conform celor mai ...
Ne indulcesc zilele cu gustul lor deosebit. Fie ca sunt cu ciocolata, vanilie, ori cu branza, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0