Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce avantaje pentru sanatate are hrisca?

de Alina Ilie la 2016-05-24
Ce avantaje pentru sanatate are hrisca?
Hrisca a fost cultivata pentru prima oara in Asia de sud-est. Oamenii de stiinta au analizat proprietatile si au aratat ca este un aliment benefic pentru sanatate intrucat are in compozitie vitamine, proteine si minerale. Hrisca fiarta se poate adauga in supe sau ciorbe, tocanite, deserturi, salate.


100 g de boabe de hrisca furnizeaza organismului 343 de calorii. 
Nu contine gluten. Energizanta si foarte hranitoare, poate fi un bun substitut pentru secara, orz, grau, ovaz.

Hrisca contine aproape toti aminoacizii indispensabili in proportii egale, in special lizina, care se regaseste si in grau, porumb, orez, etc.
Efectele benefice se datoreaza in mare parte abundentei de flavonoizi, care protejeaza organismul impotriva bolilor.

Introducerea in alimentatie este un mijloc sigur de prevenire a diabetului de tip II.  Mai mult, vitaminele si mineralele din boabele de hrisca scad riscul de cancer (gastric, pulmonar, esofagian sau colorectal).

Hrisca are o concentratie mare de minerale, cum ar fi cuprul si magneziul. Cuprul este necesar pentru productia de celule rosii din sange. Magneziul relaxeaza vasele de sange, imbunatateste circulatia sangelui, combate depresia si durerile de cap.

Mai mult, este o bogata sursa de fibre dietetice solubile si insolubile. 100 g furnizeaza 26% din necesarul zilnic de fibre. Fibrele ajuta la prevenirea constipatiei prin accelerarea tranzitului intestinal, elimina toxinele din organism si astfel ne protejeaza de cancerul de colon.

Consumul de hrisca mentine sub control nivelul colesterolului rau (LDL) si scade nivelul trigliceridelor din sange. Astfel, pentru stabilizarea tensiunii arteriale consumati hrisca de cel putin trei ori pe saptamana.

De asemenea, mai contine antioxidanti polifenolici, cum ar fi rutin, taninuri si catechine. S-a demonstrat ca rutinul are proprietati antiinflamatorii si antioxidante si astfel previne formarea cheagurilor de trombocite in interiorul vaselor de sange.

In plus, consumul de hrisca este recomandat pentru reglarea greutatii corporale. Acest aliment contine substante care reduc excesul de apa din organism. Din acest motiv, este un aliment recomandat in dietele de slabire.

Boabele de hrisca mai au in compozitie vitamine din complexul B, in special riboflavina (vitamina B2) si niacina (vitamina B3).

Este un excelent protector hepatic, ajutand ficatul sa se regenereze.


Foto: www.organicsbylee.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hrisca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0