Si pentru ca unul dintre mic dejunurile preferate va avea intotdeauna in compozitie si cerealele, va propun astazi reteta mea preferata de cereale pregatite in casa. Am inlocuit cerealele din comert, cele cu ciocolata, musli si fructe uscate cu o combinatie delicioasa si de o mie de ori mai sanatoasa deoarece nu contine conservanti, arome sintetice sau alte substante pe care, daca verificati ingredientele multor cereale din comert, le veti descoperi din plin.
Acest amestec de mai multe cereale si seminte se numeste granola si poate fi realizat in nenumarate feluri, in functie de imaginatia si gusturile fiecaruia. O sa aleg insa varianta mea preferata: granola cu ciocolata.
Pentru aceasta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru aproximativ 4-5 cani):
300 g fulgi de ovaz
20 g orez expandat
75 g (½ cana) seminte de dovleac
65 g (½ cana) migdale tocate
1 lingura de unt
¼ lingura de sare de mare
2 linguri de zahar brun
1/3 cana de miere
1/3 cana de apa
1 lingurita extract de vanilie
80 g (½ cana) ciocolata neagra tocata (continut de cacao de peste 60%)
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 150 grade C si pregateste o tava acoperita cu hartie de copt. Intr-un vas mic, amesteca apa, mierea, zaharul, untul, sarea si vanilia. Lasa amestecul sa se incalzeasca la foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
Intr-un bol mare, amesteca celelalte ingrediente in afara de ciocolata. Toarna siropul peste cereale si amesteca pana cand acesta este absorbit uniform. Daca ti se pare ca este prea mult sirop, toarna atat cat toate cerealele sa fi inghitit suficient sirop, dar fara sa mai fi ramas lichid pe fundul vasului in care se afla acestea.
Transfera amestecul pe foaia de copt si lasa-l in cuptor aproximativ 45 de minute, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand pentru a te asigura ca cerealele se coc in mod uniform. Lasa-le sa se raceasca si adauga ciocolata maruntita. Combinatia astfel obtinuta se poate servi si simpla, dar si cu iaurt, lapte sau piure de banane.
Granola poate fi preparata in functie de preferintele personale, asa ca poti adauga si miez de nuca, fulgi de secara, alune de padure, fructe uscate etc.
Pofta buna si nu uita sa-ti iei micul dejun in fiecare dimineata!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!