Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comercializarea oualor de la "gaini stresate", interzisa in 2012

Comercializarea oualor de la
Ouale marcate cu codul "3", provenite de la gainile crescute in custi neimbunatatite, nu vor mai fi date spre consum public, comercializarea lor fiind interzisa de la inceputul lui 2012, a informat Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).


"Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, ouale provenite de la gainile crescute in custi neimbunatatite nu se mai dau spre consum public, ci se dirijeaza direct spre industrializare sau distrugere, urmarindu-se cu strictete trasabilitatea acestora, pentru a nu putea fi comercializate pentru consumul public si se vor putea comercializa ouale marcate cu codul «3» provenite numai de la gaini crescute in custi imbunatatite, conform standardelor comunitare", precizeaza ANSVSA.

In prezent, comercializarea oualor pentru consum in Romania se realizeaza cu respectarea prevederilor prevederile Ordinului ANSVSA nr. 73/2005 care reprezinta transpunerea in legislatia nationala a Directivei Consiliului European nr.4/2004 si care previde ca, pentru asigurarea trasabilitatii, ouale trebuie sa fie marcate cu un numar distinctiv.

Astfel, ouale trebuie sa fie marcate cu un cod identic cu cel al exploatatiei, iar marcajul trebuie sa fie lizibil si sa aiba o inaltime de cel putin doi milimetri.

Numarul distinctiv este compus din cifrele 0, 1, 2 sau 3 si reprezinta modul in care au fost crescute si hranite gainile: 0 - productie ecologica, 1 - sistem extensiv, oul provine de la gaini crescute in aer liber, dar hrana lor nu este neaparat ecologica, 2 - la sol, ouale provin de la gaini crescute in ferme, dar in hale, la sol, hranite cu furaje clasice si 3 - in baterii, ouale provin de la gaini crescute in baterii (custi, imbunatatite sau nu).

De asemenea, pe oua mai trebuie trecute codul de tara (RO), judetul si alte trei cifre, care corespund codului exploatatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gaini

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crescute

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oua

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre consum

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0