Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Durerile de spate. 5 cauze legate de stilul actual de viata

Durerile de spate. 5 cauze legate de stilul actual de viata
In afara de cauzele traditionale pentru durerile de spate, specialistii au identificat si altele, cum ar fi folosirea smartphone-ului. Astfel de cauze trebuie identificate din timp, pentru a evita durerile severe care pot aparea. Conform Institutului de sanatate din SUA, 8 din 10 persoane sufera de dureri de spate la un moment dat. Cel mai des, durerea de spate este declansata de ceva minor, afirma Venu Akuthota, specialista in problemele coloanei vertebrale la Spitalul din Colorado.


Care sunt cele 5 cauze ale durerilor de spate strans legate de stilul actual de viata?
1) Scaunul de birou
Chiar si un scaun scump, ergonomic poate afecta spatele, daca stati pe el toata ziua fara pauza. Statul pe scaun diminueaza cantitatea de sange catre discurile intervertebrale si pune cu 30% mai multa presiune pe coloana vertebrala decat statul in picioare sau mersul. Aveti grija sa va intindeti la birou si sa va ridicati din ora in ora pentru a face cativa pasi. Indiferent de ce tip de scaun aveti, asigurati-va ca tineti capul drept, nu inclinat, atunci cand cititi sau scrieti. Evitati sa stati cocosat(a) si reglati-va spatarul astfel incat sa fie usor inclinat in spate. Tineti picioarele cu toata talpa pe podea.
2) Excesul de masa corporala
Chiar si cativa centimetri in plus pe talie - fie urmare a depunerii de grasime pe burta, fie din cauza sarcinii  duc la inclinarea pelvisului spre inainte, iar partea superioara a corpului lucreaza pentru a mentine in echilibru. Aceasta pozitie tensioneaza partea de jos a spatelui. Pentru persoanele supraponderale se recomanda urmatorul exercitiu zilnic: incordati-va abdomenul (ca si cum v-ati pregati sa primiti o lovitura in stomac) pentru a lua greutatea de pe discurile lombare, mentineti incordarea si pozitia timp de 10-15 secunde, apoi relaxati-va. Femeile insarcinate trebuie sa-si consulte medicul inainte de a face orice fel de exercitiu.
3) Pantofii nepotriviti
Atunci cand purtati pantofi cu toc, picioarele ating pamantul de la varf si nu pornind de la calcai (asa cum este firesc), suprasolicitand genunchii, soldurile si spatele. Mai mult, pantofii cu toc muta centrul de greutate al corpului, prin urmare masa nu va mai fi suportata uniform de coloana. Acest dezechilibru favorizeaza instalarea durerilor de spate. Alti pantofi cu probleme sunt cei fara partea din spate, in care calcaiul de poate deplasa dintr-o parte in alta. Pantoful ar trebui sa tina piciorul la locul lui, pentru a va proteja spatele. Doamnele care prefera tocurile este bine sa le aleaga pe cele mai mici, de 7-8 centimetri.
4) Smartphone-ul sau tableta
Tehnologia mobila nu este asa de benefica si pentru spatele si gatul nostru, potrivit lui Heidi Prather, specialista in medicina si reabilitare si profesor asociat de chirurgie ortopedica si neurologie (Universitatea de Medicina din Saint Louis). "Suntem tot timpul aplecati asupra laptop-urilor, iPad-urilor si smartphone-urilor noastre. Aceasta pozitie cu capul in jos suprasolicita muschii gatului, iar durerea se poate extinde pana in partea de jos a spatelui", arata Prather. Utilizatorii acestor aparate este indicat sa ia pauze dese iar, atunci cand le folosesc, sa priveasca inainte, nu in jos.
5) Programul supraaglomerat si stresul
Ca si restul corpului, muschii spatelui se incordeaza cand sunteti stresati, astfel incat la un moment dat pot aparea spasme. Stresul sporeste totodata productia de cortizol, un hormon care favorizeaza inflamarea si poate provoca durere. In plus, "stresul cronic afecteaza modul in care este perceputa durerea", astfel incat persoanele stresate vor face mai greu fata durerilor de spate. Exercitiile aerobice cu impact redus, pe un aparat care simuleaza mersul, alergarea sau urcatul pot diminua durerea, dar si stresul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durerile de spate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de spate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre birou

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0