1) Scaunul de birou
Chiar si un scaun scump, ergonomic poate afecta spatele, daca stati pe el toata ziua fara pauza. Statul pe scaun diminueaza cantitatea de sange catre discurile intervertebrale si pune cu 30% mai multa presiune pe coloana vertebrala decat statul in picioare sau mersul. Aveti grija sa va intindeti la birou si sa va ridicati din ora in ora pentru a face cativa pasi. Indiferent de ce tip de scaun aveti, asigurati-va ca tineti capul drept, nu inclinat, atunci cand cititi sau scrieti. Evitati sa stati cocosat(a) si reglati-va spatarul astfel incat sa fie usor inclinat in spate. Tineti picioarele cu toata talpa pe podea.
2) Excesul de masa corporala
Chiar si cativa centimetri in plus pe talie - fie urmare a depunerii de grasime pe burta, fie din cauza sarcinii duc la inclinarea pelvisului spre inainte, iar partea superioara a corpului lucreaza pentru a mentine in echilibru. Aceasta pozitie tensioneaza partea de jos a spatelui. Pentru persoanele supraponderale se recomanda urmatorul exercitiu zilnic: incordati-va abdomenul (ca si cum v-ati pregati sa primiti o lovitura in stomac) pentru a lua greutatea de pe discurile lombare, mentineti incordarea si pozitia timp de 10-15 secunde, apoi relaxati-va. Femeile insarcinate trebuie sa-si consulte medicul inainte de a face orice fel de exercitiu.
3) Pantofii nepotriviti
Atunci cand purtati pantofi cu toc, picioarele ating pamantul de la varf si nu pornind de la calcai (asa cum este firesc), suprasolicitand genunchii, soldurile si spatele. Mai mult, pantofii cu toc muta centrul de greutate al corpului, prin urmare masa nu va mai fi suportata uniform de coloana. Acest dezechilibru favorizeaza instalarea durerilor de spate. Alti pantofi cu probleme sunt cei fara partea din spate, in care calcaiul de poate deplasa dintr-o parte in alta. Pantoful ar trebui sa tina piciorul la locul lui, pentru a va proteja spatele. Doamnele care prefera tocurile este bine sa le aleaga pe cele mai mici, de 7-8 centimetri.
4) Smartphone-ul sau tableta
Tehnologia mobila nu este asa de benefica si pentru spatele si gatul nostru, potrivit lui Heidi Prather, specialista in medicina si reabilitare si profesor asociat de chirurgie ortopedica si neurologie (Universitatea de Medicina din Saint Louis). "Suntem tot timpul aplecati asupra laptop-urilor, iPad-urilor si smartphone-urilor noastre. Aceasta pozitie cu capul in jos suprasolicita muschii gatului, iar durerea se poate extinde pana in partea de jos a spatelui", arata Prather. Utilizatorii acestor aparate este indicat sa ia pauze dese iar, atunci cand le folosesc, sa priveasca inainte, nu in jos.
5) Programul supraaglomerat si stresul
Ca si restul corpului, muschii spatelui se incordeaza cand sunteti stresati, astfel incat la un moment dat pot aparea spasme. Stresul sporeste totodata productia de cortizol, un hormon care favorizeaza inflamarea si poate provoca durere. In plus, "stresul cronic afecteaza modul in care este perceputa durerea", astfel incat persoanele stresate vor face mai greu fata durerilor de spate. Exercitiile aerobice cu impact redus, pe un aparat care simuleaza mersul, alergarea sau urcatul pot diminua durerea, dar si stresul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!