Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce moment al zilei trebuie sa iei aspirina pentru a preveni infarctul

In ce moment al zilei trebuie sa iei aspirina pentru a preveni infarctul
Un studiu realizat de cercetatorii olandezi de la Centrul Medical al Universitatii Leyden arata ca cel mai potrivit moment sa iei aspirina este seara, inainte de culcare. Aspirina administrata seara este mai eficienta pentru prevenirea infarctului decat daca este luata dimineata.


Aspirina sau acidul acetilsalicilic este un medicament antiinflamator cu efect anticoagulant si este folosit pe termen lung pentru a diminua riscul de infarct. Este recomandata in special persoanelor cu risc marit de atac de cord.
Un studiu realizat de Tobias van Bunten de la Centrul medical universitar din Leyden (Olanda) releva faptul ca cel mai potrivit moment sa iei aspirina este seara, inainte de culcare.
La studiu au participat 290 de persoane care au luat medicamentul in fiecare dimineata timp de 3 luni, apoi inainte de culcare alte 3 luni. La sfarsitul fiecarei perioade participantilor li s-a masurat tensiunea arteriala. Cercetatorii au observat ca aspirina luata seara subtiaza sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange. Aspirina luata seara scade riscul de accident vascular cerebral. Studiul a fost prezentat la Dallas (Texas, SUA), la sesiunea stiintifica congresului American Heart Association.
Persoanelor care prezinta riscuri de accident vascular cerebral li se prescrie adesea aspirina in doze mici, aceasta avand efect anticoagulant si fiind folosita pe termen lung pentru scaderea riscului de infarct miocardic.
De retinut! Folosirea aspirinei pentru prevenirea unui atac de cord este eficienta numai in cazul celor care au afectiuni cardiace. Cei care nu au astfel de probleme, nu trebuie sa ia aspirina pentru a preveni bolile de inima, spun cercetatorii.
Contraindicatii aspirina
Este contraindicata in cazul afectiunilor gastrointestinale (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiunilor grave hepatice si renale, si nu se administreaza copiilor mai mici de un an.
Se recomanda prudenta in administrare persoanelor cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, femeilor care se afla in ultimul trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani) si celor care alapteaza (produsul trece in laptele matern).
Pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrointestinale, hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate), hemoragii, sindromul Reye la copii cu varicela sau gripa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aspirina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac de cord

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infarct

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre accident vascular cerebral

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0