Cercetatorii au descoperit ca aceeasi energie este utilizata atat pentru mersul pe jos de intensitate moderata, cat si pentru alergarea de intensitate puternica, care duc la reduceri similare ale riscului de hipertensiune arteriala, nivel ridicat de colesterol, diabet zaharat si boli coronariene.
"Mersul pe jos si alergarea ofera un test ideal al beneficiilor pentru sanatate aduse de plimbarea de intensitate moderata si alergarea de intensitate puternica, deoarece acestea implica aceleasi grupuri musculare si aceleasi activitati desfasurate la intensitati diferite," a declarat Paul T. Williams, autorul principal al studiului.
Spre deosebire de studiile anterioare, cercetatorii au evaluat mersul pe jos si alergarea in functie de distanta si nu de timp. Participantii au furnizat date raspunzand la chestionare si au avut varste cuprinse intre 18 si 80 de ani.
"Cu cat persoanele au alergat mai mult sau au mers mai mult pe jos, cu atat mai mari au fost beneficiile pentru sanatate. Daca cantitatea de energie consumata a fost aceeasi, atunci beneficiile pentru sanatate au fost comparabile intre cele doua grupuri", a spus Williams.
Comparand consumul de energie si incidenta hipertensiunii arteriale, nivelului ridicat de colesterol, diabet si boli coronariene, diagnosticate pentru prima data, cercetatorii au descoperit ca:
- Alergarea reduce semnificativ riscul pentru pentru hipertensiune arteriala cu 4,2 % si mersul pe jos cu 7,2 %.
- Alergarea a redus nivelul de colesterol 4,3 % si mersul pe jos cu 7 %.
- Alergarea a redus riscul de diabet zaharat de 12.1% si mersul pe jos cu 12,3%.
- Alergarea a redus boala coronariana cu 4,5 % si mersul pe jos cu 9,3%.
"Mersul pe jos poate fi o activitate mai buna pentru unii oameni, in comparatie cu alergarea. Cu toate acestea, cei care alearga cosuma de doua ori mai multa energie decat cei care merg pe jos. Acest lucru se intampla, probabil, pentru ca cei care alearga fac de doua ori mai multa activitate fizica intr-o ora," a spus Williams.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
