Multi oameni renunta astazi sa mai manance somon deoarece se tem de cantitatea de mercur aflata in acest tip de peste.
Cate dintre aceste zvonuri sunt insa adevarate si cat de justificate sunt temerile noastre?
Stim deja ca, in cazul celorlalte alimente, putem alege varianta bio pentru a fi sigure ca nu mancam, odata cu produsul respectiv, si alte substante care nu ar trebui sa fie adaugate in compozitia respectiva si care ne afecteaza sanatatea.
In cazul somonului, varianta de carne organica nu poate fi garantata cu adevarat. Asta inseamna doar ca in apa in care sunt crescuti pestii, nu sunt adaugate antibiotice. Prin urmare, somonul salbatic este cea mai buna alegere.
Daca ne temem de mercurul din somon, ar trebui sa aflam ca in realitate cantitatea de mercur din somon este scazuta, dar ca exista alte toxine retinute de carnea de somon care ne pot afecta sanatatea.
Ce putem spune insa despre cantitatea de acizi omega-3? Stim deja ca acestea sunt grasimile sanatoase de care organismul nostru are mare nevoie. Este important de retinut ca, in acest caz, somonul din crescatorie are mai multi acizi omega-3 decat cel salbatic deoarece este hranit cu ulei de peste. Dar riscul de contaminare si toxinele din aceste crescatorii fac sa conteze mai putin cantitatea crescuta de acizi grasi.
Prin urmare, este mai sanatos sa alegem somon salbatic. Gatit in mod corect si fara sa fie consumat in exces, somonul joaca un rol important intr-o alimentatie sanatoasa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
