Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana

de Alina Ilie la 2014-09-09
Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana
Daca te-ai plictisit de salata clasica de castraveti si rosii, iti recomandam astazi sa incerci salata Panzanella. Pentru a folosi painea veche, intarita, italienii au inventat aceasta salata. Noi o vom servi cu crutoane pregatite in casa.


Salata Panzanella este o salata de origine italiana (din zona Toscanei), cu rosii, castraveti, mozzarella si fileuri de ansoa. Alte retete mai includ rucola si capere.
Se poate servi in orice sezon, cu legume pe care le ai la indemana. Mozzarella se poate inlocui cu branza de burduf si, dupa preferinte, se poate adauga ardei gras in culori diferite.
Salata poate fi servita la pranz, ca gustare intre mese, sau la cina. Te va cuceri cu gustul si aroma ei!
Ingrediente:
- 3 rosii;
- 2 castraveti;
- 6 fileuri de ansoa;
- 1 ceapa rosie;
- crutoane;
- busuioc;
- 100 g mozzarella;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Cum se prepara salata Panzanella:
Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei de masline, se adauga painea taiata cubulete, amestecand continuu pana se rumeneste pe toate partile. Se condimenteaza cu sare si piper si se opreste focul. Crutoanele trebuie sa fie rumenite, nu arse!
Crutoanele bine rumenite sunt delicioase, au gust de ulei de masline si se potrivesc de minune alaturi de celelalte ingrediente.
Intr-un bol se pun rosiile taiete cubulete, rondelele de castraveti, ceapa taiata julien si busuiocul tocat marunt.
Inainte de servire se adauga o lingura de ulei de masline, fileurile de ansoa maruntite, mozzarella, crutoanele si se potriveste de sare si piper.
Atentie: daca adaugati crutoanele prea devreme se vor inmuia.
Se serveste cu mare pofta!

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crutoane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mozzarella

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016