Ingrediente pentru salata de ton:
- 1 conserva de ton (de 160 gr);
- 1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt);
- 1 castravete murat (micut);
- 1 1/2 lingurita rasa mustar;
- 4 linguri ulei de masline (sau ulei din conserva, daca tonul e in ulei)
- 2 linguri suc de lamaie;
- 2 fire marar;
- 2 fire patrunjel;
- sare, piper;
- cateva frunze salata verde;
- 4-6 linguri porumb din conserva;
-
10 masline umplute cu migdale (sau umplute cu ardei).
Mod de preparare a salatei de ton
Se scurge bine conserva de ton. (Daca tonul e in ulei, se pastreaza uleiul.)
Ceapa verde se taie rondele, castravetele murat se taie cubulete mici. Se toaca foarte marunt mararul si patrunjelul.
Se pun toate ingredientele intr-un bol. Se amesteca bine cu o furculita pana cand compozitia devine aproape ca o pasta. Se potriveste de sare si piper si se adauga sucul de lamaie.
Se asaza frunzele de salata intr-un bol de salata. Salata o poti pune intreaga sau taiata fasii. Se adauga apoi 4-5 linguri cu porumb din conserva. Deasupa se asaza pasta de ton. Se pun cateva masline peste pasta. Se serveste cu biscuiti crocanti sau grisine sarate.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!