Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru a consuma mai des scortisoara

de Alina Ilie la 2016-07-21
6 motive pentru a consuma mai des scortisoara
Scortisoara a fost folosita din cele mai vechi timpuri atat pentru aromatizare si cat si pentru calitatile medicinale.


Este o sursa excelenta de minerale (de exemplu, manganul este un activator important al enzimelor esentiale pentru construirea de oase sanatoase precum si pentru alte procese fiziologice), vitamine si carbohidrati.

De asemenea, constituie o sursa foarte buna de fibre alimentare, fier si calciu. Combinatia de calciu si fibre este de ajutor pentru reducerea riscului de cancer de colon si scaderea nivelului de colesterol.

Iata sase motive pentru a consuma cat mai des scortisoara:

1. Reduce nivelul zaharului din sange

S-a demonstrat ca scortisoara poate normaliza nivelul de zahar din sange la diabetici prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina.

2. Scade colesterolul

Diabeticii pot reduce, de asemenea, factorii de risc asociati cu boli cardiovasculare prin consumulul unei jumatate de lingurite de scortisoara. Un studiu realizat in anul 2003 a constatat ca, dupa 40 de zile in care au mancat intre 1 si 6 grame de scortisoara (aproximativ 2 lingurite), persoanele care aveau diabet de tip 2 au avut un nivel redus al trigliceridelor si al colesterolului.

3. Previne coagularea sangelui

Multe cercetari au aratat efectul scortisoarei asupra trombocitelor din sange. Aceasta ajuta la subtirea sange si previn aglomerarea trombocitelor.

4. Lupta impotriva bacteriilor

Medicina ayurvedica a folosit mult timp scortisoara pentru calitatile antimicrobiene, pentru a sprijini sistemul imunitar si de a tine la distanta raceala si gripa. S-a dovedit ca stopeaza cresterea bacteriilor, ciupercilor care produc inflamatii in organism.
Un studiu a aratat ca este o alternativa eficienta la conservantii alimentari chimici, impiedicand cresterea agentilor patogeni care duc la toxiinfectii alimentare.

5. Stimuleaza memoria si protejeaza creierul

Mai mult, scortisoara imbunatateste functiile cognitive, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
Un studiu din 2011 a sugerat ca ar putea avea un rol important in reducerea inflamatiilor cronice, care duce la diferite boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, tumori cerebrale si meningita.

6. Imbunatateste digestia

In medicina traditionala chineza scortisoara a fost folosita pentru a combate flatulenta, greata si diareea. De asemenea, se crede ca poate imbunatati capacitatea organismului de a digera alimentele.

Sursa: greenmedinfo.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 46 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0