Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatie nesanatoasa. Semnale de alarma pe care organismul ni le transmite

Alimentatie nesanatoasa. Semnale de alarma pe care organismul ni le transmite
Daca ceea ce mancam nu este “pe placul” organismului nostru, acesta deseori ne va transmite, inaintea aparitiei unor dezechilibre semnificative, anumite “ semnale de alarma ”. Identificand primele semnale de alarma, vom sti din timp ca este cazul sa facem niste schimbari, vom putea lua masuri prin care vom preveni afectiuni severe. 1) “Pe masura ce mananc, senzatia de foame parca nu scade.” Exista nuante fine de gust, nuante pe care nu le constientizam, dar care ii “spun” creierului ca hrana pe care o consumam nu ne va ajuta la refacerea echilibrelor subtile (legate de compozitia sangelui). In plus, senzatia de foame poate fi intretinuta de supraexcitarea papilelor, urmare a folosirii aromatizantilor sintetici. Daca senzatia de foame scade greu, inseamna, probabil, ca alimentul consumat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, incapabil sa serveasca nevoilor organismului. Un aliment care va si place, il simtiti usor, dar care va si satura rapid este, in general, unul bun pentru organism. 2) “Mi-este foame, dar nu stiu ce sa mananc”. Aceasta senzatie poate sa semnifice inceputul unor probleme de metabolism (deseori este legat de metabolismul glucidelor, mai rar de cel al lipidelor sau de deficitul unor alte substante din organism). Cand senzatia apare, cautati sa consumati alimente usoare, bogate in fibre si in apa, si sa nu mancati “pe saturate”. Daca acest “semnal” persista minimum 3 zile consecutive, cel mai bine este sa si mergeti la doctor, pentru analize. 3) “Dupa masa, in special dupa cea de pranz, ma simt obosit si nu ma pot concentra”. O usoara stare de moleseala este fireasca dupa o masa mai bogata. Daca starea de moleseala este accentuata, sau daca aceasta nu trece complet dupa 50-60 de minute de la terminarea mesei, este probabil semn ca pancreasul ori vezica biliara nu mai reusesc sa “tina pasul” cu alimentatia dezechilibrata. 4) Aveti nevoie de un supliment de energie (urmeaza sa faceti un efort intelectual sau fizic sustinut). Simtiti nevoia de dulciuri si le consumati, dar acest lucru nu va ajuta. In acest caz, probabil ca pancreasul incepe sa nu-si mai faca eficient datoria, urmare a exceselor alimentare. Reduceti aportul de glucide, consumati fructe si legume proaspete si, cel mai bine, mergeti la medic pentru analize. 5) “Dupa masa, uneori, ma simt ametit si ma doare/apasa ceafa”. Poate fi semnalul fie pentru probleme – in faza incipienta – ale vezicii biliare, fie, mai probabil (fiindca ceafa doare), pentru hipertensiune cauzata in special de excesul de sare si retentia de apa in organism. Daca dupa o masa consistenta, dar saraca in sare, simptomele nu apar, problema era in mod cert cresterea tensiunii arteriale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mananc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre semnale de alarma

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0