Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente obligatorii pentru diabetici

Alimente obligatorii pentru diabetici
Diabetul este o boala care poate sa te macine daca nu inveti sa o controlezi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa mananci ce trebuie. Tocmai de aceea, iti oferim o lista de alimente pe care nu trebuie sa le mai treci cu vederea.


1. Fulgii de ovaz.
Acestia sunt buni si pentru oamenii sanatosi. Au un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca nu ridica nivelul de insulina prea mult. Consumati pe termen lung, scad tensiunea arteriala si te ajuta sa-ti controlezi greutatea.
2. Pestele.
Trebuie sa cresti consumul de peste gras, bogat in acizi grasi omega 3, pentru a reduce riscul de boli cardiace, de depresie si atac cerebral. Daca ai diabet, acest acizi iti imbunatatesc sensibilitatea la insulina, deci te vei ingrasa mai putin. Ei previn si aparitia cheagurilor de sange, o alta problema a diabeticilor.
3. Fasolea.
Aceasta leguma este o sursa excelenta de fibre dietetice, iti ofera senzatia de satietate si iti mentine nivelul de zahar din sange in limite normale, pe parcursul intregii zile.
4. Uleiul de masline.
Inlocuieste neaparat uleiul normal cu ulei de masline, caci acesta din urma are grasimi sanatoase si te ajuta la prevenirea inflamatiilor cu care este asociat diabetul. 
5. Merele.
Pentru diabetici, marul recomandat zilnic are o semnificatie si mai profunda. Nu numai ca este dens din punct de vedere nutritional si atrage senzatia de satietate, dar contine si quercetin, un antioxidant bioflavanoid care protejeaza in special celulele beta din pancreas de efectul devastatator al radicalilor liberi.
6. Scortisoara.
Un condiment minune pentru diabetici: o jumatate de lingurita pe zi reduce semnificativ nivelul de zahar din sange.
7. Rozmarinul, ceaiul verde, merisoarele si afinele: compusi polifenolici.
Toate alimentele enumerate la punctul sapte sunt superalimente pentru diabetici, datorita compusilor polifenolici, inhibitori naturali de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism si cresc sensibilitatea la insulina.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insulina

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0