Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 reguli de mentinere a greutatii corporale

10 reguli de mentinere a greutatii corporale
Mentinerea greutatii dupa o cura de slabire este o problema destul de dificila si des intalnita. Literatura de specialitate este plina de sfaturi care te pot coplesi uneori. Este adevarat insa ca, intr-o lume obsedata de diete, uitam adesea ca, pentru a ne mentine greutatea, functioneaza reguli elementare. Stii ca trebuie sa mananci curat , adica natural, pentru ca organismul reactioneaza ciudat la mancaruri procesate. Iata si alte sfaturi care ar trebui sa-ti ghideze viata de acum inainte.


1. Redu consumul de zahar.
Elimina complet sursele rafinate si redu si cantitatea de zahar pe care o mai daugi pe ici, pe colo. Cu cat ai mai putin zahar in dieta, cu atat vei slabi mai mult. Chiar si indulcitorii naturali in exces functioneaza ca zaharul in exces. Corpul tau va incepe sa arda grasimi si sa-si accelereze metabolismul daca nu incearca sa proceseze toate zaharurile aditionale de care nu are nevoie pentru energie.
2. Ai grija la cate cereale consumi.
Trei portii pe zi sunt de ajuns. Orice in plus inseamna carbohidrati in exces de care organismul nu are nevoie pentru energie. Ce alegeri sa faci: fulgi de ovaz, quinoa, orex brun, orez salbatic, germeni de grau. O jumatate de cana este suficient si este bine sa consumi cerealele la inceputul zilei, pentru ca organismul sa aiba timp sa consume carbohidratii, nu sa-i stocheze.
3. Stabilizeaza-ti glicemia.
Glicemia este cheia reducerii greutatii si nu se refera doar la reducerea consumului de zahar. Saritul peste mese, daca mananci o cantitate insuficienta de proteine sau nu dormi suficient, toate acestea iti afecteaza glicemia. Cand aceasta scade, te ia cu ameteala, ai stari de proasta dispozitie, ti-e foame si simti ca vei ceda nervos. Asta se intampla din cauza modificarilor glicemiei si organismul se panicheaza. Se secreta cortizol, hormonul stresului, care duce la stocarea grasimii. Organismul crede ca sufera de foame si incepe sa puna deoparte. Mananca regulat si include un minimum de 15 grame de proteine la fiecare masa.
4. Mananca multe verdeturi.
Un  miracol al naturii si prietenele corpului tau, verdeturile te satura si sunt pline de nutrienti care iti reduc stresul. 
5. Nu uita de proteinele slabe.
Proteinele slabe sunt esentiale pentru mentinerea greutatii. Nu numai ca-ti stabilizeaza glicemia, dar iti si tonifiaza musculatura. Aminoacizii din proteine te ajuta sa lupti cu stresul de la toate nivelurile.
6. Nu te teme de legumele cu amidon.
Ma refer la dovlecei, cartofii dulci, sfecla rosie si morcovi. Acestea au multe fibre, elemente nutritive si apa. Sunt mai usor de digerat decat cerealele si au mai putine calorii pe portie.
7. Alege lactatele potrivite.
Multi oameni cred ca lactatele ingrasa, dar regula nu poate fi generalizata. De fapt, iaurtul grecesc si kefirul degresat te ajuta la slabit. Au putian lactoza, multe proteine si enzime esentiale care cresc absorbtia nutrientilor. Ajuta si al digestie si ajuta la eliminarea grasimii in exces. Au calciu, vitamina D, magneziu, potasiu si proteine. Alege intotdeauna variantele simple, nu cele cu arome care au zahar.
Acestea sunt esentiale pentru mentinerea greutatii. Ele reduc poftele si scad riscul aparitiei constipatiei. 
9. Nu uita de grasimi.
Grasimea este importanta in dieta, pentru metabolism, sanatatea inimii si, in special, a creierului. Poate slabesti cu diete fara grasimi, dar nu va trece mult si te vei opri din slabit, te vei constipa si vei fi deprimata. Ideea este sa alegi grasimile corecte care iti regleaza sistemul digestiv lubrifiindu-ti intestinele. Iar creierul va resimti o stare de satisfactie si fericire. Poftele ti se vor reduce si vei fi mai putin infometata.
10. Fa cat de mult sport.
Sportul este vital pentru mentinerea greutatii, dar poate nu stiai ca ajuta si la reducerea glicemiei. Sportul impinge organismul sa proceseze natural hormonii. Are ca rezultat si reducerea insulinei din organism pentru a mentine glicemia stabila. Fa sport nu numai pentru a slabi sau pentru a te mentine, ci si pentru a evita sa mananci atunci cand nu ti-e foame cu adevarat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 23 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mentinerea greutatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0