De asemenea, cel mai bun moment sa mananci fructe este dimineata, pe stomacul gol, pentru ca acestea iti furnizeaza un plus de energie. Un alt sfat de care este bine sa tii cont: nu combina niciodata fructele dulci (mango, banane, papaya, curmale, fructe confiate, smochine) cu cele acide (grapefruit, clementine, kiwi, lamai, mandarine, rodii, portocale).
De pe lista de cumparaturi nu trebuie sa lipseasca niciodata fructele de sezon (mere, pere, gutui, struguri, etc) deoarece acestea previn bolile cardiovasculare, cancerul de colon si intaresc sistemul imunitar.
Retine ca fructele consumate la sfarsitul mesei incetinesc digestia, favorizand fermentarea, provocand balonare si gaze intestinale.
Nu manca aceleasi fructe in fiecare zi si incearca sa le adaugi in prajituri, briose, salate. Spre exemplu, la pranz, poti servi o salata de sfecla rosie cu mere si branza feta, iar daca iti plac perele, poti incerca salata cu gorgonzola, pere si nuci. Fructele sunt delicioase in combinatie cu branzeturile.
Fructele mancate inainte de masa te ajuta sa slabesti
Doi cercetatori de la Universitatea din Cornell, Brian Wansink si Andrew Hanks, au realizat un studiu prin care au constatat ca fructele mancate inainte de masa contribuie la pierderea in greutate. Acestia au precizat ca ordinea felurilor de mancare influenteaza modul in care oamenii isi umplu farfuriile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen axate pe modelel PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Brian Wansink si Andrew Hanks au studiat comportamentul oamenilor in timpul unui bufet suedez si au observat ca acestia isi umpleau farfuriile cu primele alimente pe care le vedeau in fata, indiferent care ar fi fost acestea.
Brian Wansink si Andrew Hanks au efectuat un experiment in timpul caruia persoanelor care au participat la o conferinta li s-a oferit un bufet suedez cu sapte tipuri de alimente pentru micul dejun. La bufet au fost aduse doua mese separate cu feluri de mancare aranjate in ordine inversa, fara ca subiectii experimentului sa stie acest lucru.
La o masa, au fost oferite, in aceasta ordine, omleta cu branza, cartofi prajiti, rulouri cu scortisoara, cereale, iaurt degresat si fructe.
La cealalta masa, ordinea a fost inversata, astfel incat mai intai au fost servite fructele, urmate de iaurt degresat, cereale si asa mai departe.
Cercetatorii au descoperit ca ordinea de prezentare a mancarii a influentat modul in care alimentele au fost alese de participantii la experiment. De exemplu, 86,4% dintre subiecti au ales fructele, daca acestea le-au fost oferite mai intai, dar numai 54,8% au ales fructele de la masa unde acestea erau asezate dupa alte feluri de mancare.
Autorii studiului au afirmat ca asezarea in fata a unor alimente mai sanatoase, precum fructele si iaurtul, ii incurajeaza pe oameni sa le aleaga pe acestea, in locul alimentelor grase si prajite.
.
Sursa: mediafax.ro
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.85
din 5
- 17 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!