Ce este Omega-3?
Omega-3 este un tip de grasime ce provine din diverse surse animale si vegetale.
EPA si DHA sunt doua tipuri importante de Omega-3, care se gasesc in principal in anumiti pesti. ALA este un al treilea tip de grasime Omega-3 ce poate fi intalnit in numeroase plante, seminte si fructe cu coaja lemnoasa.
Consumul de Omega-3 previne bolile de inima si amelioreaza functia cognitiva. De asemenea, ajuta la imbunatatirea simptomelor artritelor reumatoide si ale altor boli autoimune.
Iata care sunt cele mai bune surse de Omega-3!
1. Nuci
De remarcat ca nucile contin proportia ideala intre Omega-3 si Omega-6.
Echilibrul dintre aceste doua tipuri de acizi grasi esentiali este important pentru sanatatea organismului.
2. Somon
Somonul este unul dintre cele mai nutritive alimente.
Acesta contine proteine de inalta calitate si o varietate de nutrienti, inclusiv - cantitati mari de magneziu, potasiu, seleniu si vitamine B.
Studiile arata ca persoanele, care mananca des somon, prezinta un risc mai scazut de boli, cum ar fi: afectiuni ale inimii sau depresie.
3. Hering
Heringul este un peste de marime medie, care ofera un nivel foarte bun de Omega-3.
4. Seminte de chia
O singura lingura de seminte de chia ofera peste 2.000 de miligrame de Omega-3.
5. Galbenus de ou
Un ou contine mai mult de 200 de miligrame de Omega-3, fiind o alegere excelenta pentru sanatatea organismului.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Varza de Bruxelles - Top 8 beneficii pentru sanatate
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
valabila 48h
