Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Condimentele scad indicele caloric al mancarurilor grase

Condimentele scad indicele caloric al mancarurilor grase
Un recent studiu american arata ca adaugarea de condimente in mancare reduce efectele nefaste ale grasimilor asupra corpului si recomanda combaterea grasimilor din farfurie cu condimente. Condimentarea mancarurilor cu scortisoara, ardei iute sau piper ar putea ajuta la combaterea efectelor negative ale mancarurilor bogate in grasimi.


Potrivit cercetatorilor de la Pennsylvania State University, adaugarea de condimente in mancarurile foarte grase contribuie la reducerea trigliceridelor cu 30%. Trigliceridele sunt un tip de grasimi care se depisteaza in sange.

In cadrul experimentului, cercetatorii au hranit sase persoane supraponderale, sanatoase, avand intre 30 si 65 de ani, cu pui cu curry, paine italieneasca cu verdeturi si biscuiti cu scortisoara. Al doilea grup a primit acelasi fel de mancare, dar condimentat cu doua lingurite cu rozmarin, oregano, scortisoara, curcuma, piper, cuisoare, praf de usturoi si ardei iute. Au fost ales aceste condimente pentru marea lor concentratie de antioxidanti.

Cercetatorii au luat sange participantilor din 30 in 30 de minute timp de trei ore si au constatat ca antioxidantii prezenti in condimente au dus la cresterea activitatii sanguine cu 13% si la scaderea cu 20% a raspunsului la insulina. Ei mai arata ca antioxidantii pot contribui la combaterea efectelor nocive ale bolilor cronice, cum ar fi afectiunile cardiace, artrita sau diabetul, produse de presiunea oxidanta.

Un alt studiu, realizat de Universitatea Georgia, demonstrase deja cum condimente ca scortisoara, cuisoarele, oregano si salvia pot reduce leziunile tesuturilor si inflamatiile produse de nivelul ridicat de zahar din sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei iute

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancaruri

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016