Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Condimentele scad indicele caloric al mancarurilor grase

Condimentele scad indicele caloric al mancarurilor grase
Un recent studiu american arata ca adaugarea de condimente in mancare reduce efectele nefaste ale grasimilor asupra corpului si recomanda combaterea grasimilor din farfurie cu condimente. Condimentarea mancarurilor cu scortisoara, ardei iute sau piper ar putea ajuta la combaterea efectelor negative ale mancarurilor bogate in grasimi.


Potrivit cercetatorilor de la Pennsylvania State University, adaugarea de condimente in mancarurile foarte grase contribuie la reducerea trigliceridelor cu 30%. Trigliceridele sunt un tip de grasimi care se depisteaza in sange.

In cadrul experimentului, cercetatorii au hranit sase persoane supraponderale, sanatoase, avand intre 30 si 65 de ani, cu pui cu curry, paine italieneasca cu verdeturi si biscuiti cu scortisoara. Al doilea grup a primit acelasi fel de mancare, dar condimentat cu doua lingurite cu rozmarin, oregano, scortisoara, curcuma, piper, cuisoare, praf de usturoi si ardei iute. Au fost ales aceste condimente pentru marea lor concentratie de antioxidanti.

Cercetatorii au luat sange participantilor din 30 in 30 de minute timp de trei ore si au constatat ca antioxidantii prezenti in condimente au dus la cresterea activitatii sanguine cu 13% si la scaderea cu 20% a raspunsului la insulina. Ei mai arata ca antioxidantii pot contribui la combaterea efectelor nocive ale bolilor cronice, cum ar fi afectiunile cardiace, artrita sau diabetul, produse de presiunea oxidanta.

Un alt studiu, realizat de Universitatea Georgia, demonstrase deja cum condimente ca scortisoara, cuisoarele, oregano si salvia pot reduce leziunile tesuturilor si inflamatiile produse de nivelul ridicat de zahar din sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei iute

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancaruri

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016