Migdalele. Sunt bogate in substante nutritive precum fier, calciu, vitamia E, fibre, magneziu. Ajuta la mentinerea in limite normale a colesterolului prin acizii grasi pe care ii contin, sunt o gustare sanatoasa si pentru inima si au cel mai mare continut de fibre din categoria nucilor.
Broccoli. Contine fibre, potasiu, calciu si fitonutrienti care reduc riscul de boli cardiace, diabet sau cancer. Mai contine si vitamina C si betacaroten, o substanta antioxidanta. Pentru a beneficia de cat mai multe din calitatile sale, e recomandat sa mancati broccoli cat mai putin preparat - ideal sa fie pregatit la aburi.
Afine. Sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si fibre, ajuta la mentinerea unei greutati normale si reduc riscul de hipertensiune.
Peste gras. E vorba despre somon, pastrav, macrou, hering, sardine si ansoa; carnea acestora contine pana la 30% ulei, mai precis acizi grasi omega 3, despre care se stie ca au efecte benefice asupra inimii si sistemului nervos.
Legume cu frunze verzi: spanac, varza, salata. Spanacul, de exemplu, este foarte bogat in antioxidanti, mai ales atunci cand nu este gatit in ulei, ci preparat la aburi sau usor fiert; este si o sursa buna pentru vitaminele A, B6, C, E si K, precum si de seleniu, niacina, zinc, fosfor, acid folic, potasiu, calciu si fier.
Cartofii dulci. Contin foarte multe fibre, betacaroten, carbohidrati complecsi, vitamina C si B6. Dintre toate legumele, ei sunt cea mai buna sursa de vitamina A si C, fier, calciu, proteine si carbohidrati complecsi.
Germeni de grau. Sunt o sursa excelenta de fibre, zinc, acid folic, magneziu, fosfor si acizi esentiali grasi. Sunt produsi din seminte de grau speciale si se gasesc de cumparat in magazine; semintele obisnuite de grau, cele menite pentru cultura mare, sunt tratate cu diferite substante care, atunci cand sunt igerate, pot da alergii.
Avocado. Desi are un continut mare de grasimi, avocado contine si multe vitamine si fibre care parca mai inlatura acest neajuns. Consumul regulat de avocado scade colesterolul si se pare ca au un eect benefic si asupra diabetului si hipertensiunii.
Fulgii si faina de ovaz. Studiile arata ca ovazul scade colesterolul din cauza continutului ridicat de fibre. Contin carbohidrati complecsi si fibre care incetinesc digestia, complexul de vitamina B, acizi grasi omega 3 si potasiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.33
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!