Migdalele. Sunt bogate in substante nutritive precum fier, calciu, vitamia E, fibre, magneziu. Ajuta la mentinerea in limite normale a colesterolului prin acizii grasi pe care ii contin, sunt o gustare sanatoasa si pentru inima si au cel mai mare continut de fibre din categoria nucilor.
Broccoli. Contine fibre, potasiu, calciu si fitonutrienti care reduc riscul de boli cardiace, diabet sau cancer. Mai contine si vitamina C si betacaroten, o substanta antioxidanta. Pentru a beneficia de cat mai multe din calitatile sale, e recomandat sa mancati broccoli cat mai putin preparat - ideal sa fie pregatit la aburi.
Afine. Sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si fibre, ajuta la mentinerea unei greutati normale si reduc riscul de hipertensiune.
Peste gras. E vorba despre somon, pastrav, macrou, hering, sardine si ansoa; carnea acestora contine pana la 30% ulei, mai precis acizi grasi omega 3, despre care se stie ca au efecte benefice asupra inimii si sistemului nervos.
Legume cu frunze verzi: spanac, varza, salata. Spanacul, de exemplu, este foarte bogat in antioxidanti, mai ales atunci cand nu este gatit in ulei, ci preparat la aburi sau usor fiert; este si o sursa buna pentru vitaminele A, B6, C, E si K, precum si de seleniu, niacina, zinc, fosfor, acid folic, potasiu, calciu si fier.
Cartofii dulci. Contin foarte multe fibre, betacaroten, carbohidrati complecsi, vitamina C si B6. Dintre toate legumele, ei sunt cea mai buna sursa de vitamina A si C, fier, calciu, proteine si carbohidrati complecsi.
Germeni de grau. Sunt o sursa excelenta de fibre, zinc, acid folic, magneziu, fosfor si acizi esentiali grasi. Sunt produsi din seminte de grau speciale si se gasesc de cumparat in magazine; semintele obisnuite de grau, cele menite pentru cultura mare, sunt tratate cu diferite substante care, atunci cand sunt igerate, pot da alergii.
Avocado. Desi are un continut mare de grasimi, avocado contine si multe vitamine si fibre care parca mai inlatura acest neajuns. Consumul regulat de avocado scade colesterolul si se pare ca au un eect benefic si asupra diabetului si hipertensiunii.
Fulgii si faina de ovaz. Studiile arata ca ovazul scade colesterolul din cauza continutului ridicat de fibre. Contin carbohidrati complecsi si fibre care incetinesc digestia, complexul de vitamina B, acizi grasi omega 3 si potasiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
