Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CUM SA TE INGRASI SANATOS

CUM SA TE INGRASI SANATOS
Majoritatea femeilor sunt de-a dreptul invidioase pe cele care incearca sa-si mentina greutatea sau sa se ingrase. Dar exista si persoane pentru care este o adevarata provocare sa castige cateva kilograme in plus, mai ales daca au probleme de sanatate, nu au pofta de mancare, fac prea mult sport sau sunt, pur si simplu, slabanoage de la mama natura.


Daca esti un pic mai slaba nu e nicio problema, caci, studiile arata, ca sanatatea ta se bucura de acest lucru. Daca vrei insa sa te ingrasi, fa-o inteligent. 
Caloriile conteaza, dar si nutrientii
Trebuie sa mananci multe calorii, dar evita zaharul in cantitati industriale sau caloriile goale. Poti sa-ti imbogatesti mesele cu iaurt, fructe, fructe oleaginoase si grasimi sanatoase.
Mananca des
Indiferent de motivul pentru care vrei sa te ingrasi, mai multe calorii inseamna mai multe mese. Mananca de sase ori pe zi, iar, la fiecare masa, imprieteneste-te cu proteine, amidon, legume si grasimi. De exemplu: un sandvis cu carne de curcan, paine integrala, maioneza si rosii si un smoothie de fructe.
Creste-ti apetitul
Daca nu-ti e foame, plimba-te un pic inainte de masa. Alege mancarurile favorite la fiecare masa. Bea lichide separat de masa, caci ele iti umplu stomacul si iti alunga foamea. Fructele iti pot face foame. 
Alimente bogate in calorii
Alimentele cu multe calorii si nutrienti sunt cele cu grasimi, mai ales cu grasimi vegetale: nuci, alune, seminte, unt de arahide, avocado, unt, hummus. Grasimile animale contin si grasimi saturate care cresc colesterolul rau.
Fructele uscate sunt o sursa concentrata de calorii si pot fi psue in salate, iaurt, cereeale, deserturi sau pot fi consumate ca atare.
Mananca cartofii cu toppinguri: branza, chilli, legume etc.
Poti sa si prajesti din cand in cand, dar mai bine faci legumele la tigaie, in un pic de ulei sanatos. Pune ulei de canola pe legume, salate, cereale, supe si fripturi.
Ce zici de o pizza cu branza si un hamburger, din cand in cand macar? 
REPERUL: IMC
Calculeaza-ti indicele de masa corporala (IMC). In functie de rezultat, te vei lamuri asupra kilogramelor pe care sa le aduni si a numarului de calorii pe care trebuie sa le consumi zilnic. 
Ideal ar fi sa te ingrasi echilibrat, cu jumatate de kilogram pe saptamana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartofi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0