SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingredientul care nu trebuie sa-ti lipseasca din salata

de Alina Ilie la 2015-06-17
Ingredientul care nu trebuie sa-ti lipseasca din salata
Potrivit nutritionistilor, oul aduce beneficii suplimentare salatei deoarece creste absorbtia carotenoidelor (pigmenti care contin vitamina A).


Ce poate fi mai gustos si mai sanatos intr-o zi de vara decat o salata? Este cel mai simplu fel de mancare pe care il poti prepara.

"O salata cu legume de diferite culori ofera corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteina, zeaxantina și licopen. Lipidele pe care le contine oul potenteaza absorbtia de carotenoide", afirma nutritionistul Wayne Campbell.

Pe langa faptul ca ii ofera un gust deosebit, oul este un aliment bogat in aminoacizi esentiali si vitamine din complexul B. La prepararea salatei folositi cat mai multe legume proaspete: rosii, castraveti, ardei gras, rucola, ceapa verde, spanac, ridichi, etc. Opteaza pentru legume in culori si texturi diferite.

Putem da aroma salatei noastre cu ierburi aromatice precum coriandru, patrunjel, marar, cimbru, oregano, rozmarin, etc.

Daca vrei o salata hranitoare si satioasa pentru masa de pranz nu uita sa adaugi nuci, migdale, seminte de susan, de in, de dovleac, etc. Contin nutrienti esentiali (grasimi sanatoase, proteine, fibre, vitamine, minerale, antioxidanti) si sunt extraordinar de benefice pentru sanatate. Atentie, se consuma crude, nu prajite.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa evitam dressingurile pentru salata din comert deoarece au multe calorii si ne pun in pericol silueta. Acestea au in compizita lor zahar, sirop de glucoza si alti indulcitori.

Ofera savoare retetelor tale cu aceste 2 dressinguri sanatoase pe care le recomanda celebrul bucatar Jamie Oliver: sos de iaurt si sos frantuzesc.

Sursa: Agerpres
Foto: bbcgoodfood.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de pranz

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016