Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renunta odata pentru totdeauna la sursele ascunse de zahar

Renunta odata pentru totdeauna la sursele ascunse de zahar
S-a confirmat: zaharul este periculos. Asa ca ai grija sa elimini din alimentatie toate sursele ascunse de dulce.


Citeste bine eticheta
Cand mananci o punga intreaga de ursuleti gumati sau bei un pahar mare de suc cand mergi la film, stii in ce te bagi. Dar trebuie sa stii ca industria alimentara foloseste zahar in aproape tot ce ne ofera, pentru a face gustul mai bun. 
Sucul de rosii
Rosiile sunt pline de acid citric care este comparabil cu otetul, niciunul nefiind prea placut papilelor gustative. Cand sunt puse in borcan, pentru a acperi acrul se pune mult zahar. Nu dureaza decat cateva minute sa-ti faci propriul sos de rosii: taier rosiile, fierbele un pic si da-le la blender cu condimentele preferate.
Vinul alb
Cand alegi un pahar de vin alb te gandesti ca este o optiune mai sanatoasa decat  un cocktal tropical, de exemplu. Ai dreptate, dar mult mai bine ai afce daca ai alege rosu. Multe vinuri albe, in special Riesling-urile nemtesti, au zahar adaugat pentru a ascunde aciditatea strugurilor care nu au primit suficient soare. Prin contrastm strugurii rosi sunt crescuti in regiuni mai sudice, ceea ce inseamna ca sunt mai dulci, nemainecesitand adaugiri.
Sosul de salata
Cand vine vorba de a adauga aroma la frunzele din farfurie, simplitatea este recomandabila. Cand esti la restaurant, cere ulei de masline si otet, iar acasa alege mustar, otet balsamic, sare, piper, ulei si condimente la alegere.
Iaurt
Bogat in calciu si sarac in calorii, perfect pentru o gustare, nu-i asa? Nu si daca ai ales varianta cu fructe integrate, caci acestea au mult zahar adaugat. Alege iaurtul simplu in care adaugi tu fructe.
Ciocolata cu lapte
Adauga si zaharul la lista de motive pentru care ciocolata neagra este mai buna ca restul sortimentelor de ciocolata. Cu cat procentajul de cacao este mai mic, cu atat sunt mai multe arome, inclusiv zahar, pentru a face gustul cat mai bun posibil. Ciocolata neagra in schimb este saraca in calorii si bogata in flavonoizi si polifenoli.
Paine 
Chiar si sortimentul din cereale integrale are zahar. Cea mai buna paine este cea facuta de bunica, facuta in casa adica. 
Ketchup
Zaharul este ingredientul de baza pe culoarul cu condimente la supermarket. Aproape un sfert din sortimentul de baza de la Heinz's — aproape 4 grame la fiecare 17 grame — contine fructoza de sirop de porumb. Nu mai pun la socoteala faptul ca mancam, la o masa, mult mai mult decat o lingura. Alege mai bine mustar.
Fructele congelate
Crezi ca mananci sanatos si-ti asiguri si portia de fructe de padure. Dar sa stii ca multe companii aleg sa puna zahar pentru a inmuia gustul acru al fructelor culese adesea inainte de vreme.
 
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0