Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 alimente care intarzie imbatranirea pielii

de Alina Ilie la 2021-07-07
7 alimente care intarzie imbatranirea pielii
Secretul pentru a lupta impotriva imbatranirii este alimentatia sanatoasa. Conform unui studiu realizat in New York, dietele bogate in antioxidanti ajuta la reducerea riscului de a suferi de arteroscleroza odata cu inaintarea in varsta. Acesta ar trebui sa fie un motiv foarte bun pentru a include alimente sanatoase in meniul zilnic.


In cele ce urmeaza, iata 7 alimente care intarzie imbatranirea:

1. Fructe oleaginoase

Migdalele, nucile, alunele de padure si fisticul au numeroase beneficii pentru sanatate. Contin vitamine din complexul B, minerale, acizi grasi nesaturati, fibre si fitochimicale, inclusiv carotenoizi, polifenoli si tocoferoli care au proprietati antioxidante.

Fitochimicale sunt compusi care se gasesc in plante, reduc rata de mortalitate prin promovarea sanatatii inimii si scad riscul de boli cronice.

Un studiu publicat in 2015 in International Journal of Epidemiology a remarcat faptul ca o cantitate moderata de nuci consumata zilnic ar putea reduce riscul de suferi de boli cronice, cum ar fi boli de inima, cancer, accident vascular cerebral, boli respiratorii si boli ale creierului.

De asemenea, potrivit unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition in 2014, un consum regulat de fructe cu coaja lemnoasa poate ajuta la prevenirea obezitatii.

2. Fructe de padure

Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si polifenoli, care ajuta in lupta impotriva bolilor cronice si a cancerului. Afinele, murele, capsunile, zmeura au in compozitia lor antioxidanti, care intarzie imbatranirea.

Cercetarile recente au descoperit ca prezenta unor niveluri ridicate de flavonoide, in special antocianidine in organism ajuta la reducerea ratelor de declin cognitiv la persoanele in varsta.

Potrivit unui studiu publicat in 2012, aportul pe termen lung de fructe de padure a fost asociat cu imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare.

In plus, antioxidantii preven aparitia bolilor Parkinson si Alzheimer.

3. Peste

Pestele este o sursa importanta de acizi grasi omega 3 grasimi, vitamina D si seleniu, proteine ​.

Omega 3 este important pentru creier precum si pentru cresterea si dezvoltarea normala.

Grasimile Omega 3 ajuta la imbunatatirea texturii pielii tale, ii ofera fermitate si o hidrateaza. Macroul, heringul, somonul si tonul au cele mai ridicate niveluri de acizi grasi omega-3.
De asemenea, ajuta la prevenirea cancerului de piele, prin reducerea inflamatiilor din organism care promoveaza cresterea tumorilor.

4. Legume cu frunze verzi

Cine nu a auzit de beneficiile legumelor cu frunze verzi? Broccoli, spanacul, salata verde si varza creata contin luteina si zeaxantina, antioxidanti care ofera protectie impotriva razelor UV.

Expunerea la razele ultraviolete creste riscul de cancer de piele si de imbatranire a pielii.

Potrivit nutritionistilor, dieta bogata in legume cu frunze crucifere cum ar fi conopida, varza si broccoli, este asociata cu o rata redusa de declin cognitiv.

5. Ulei de masline

Este foarte apreciat pentru proprietatile sale anti-imbatranire. Este un ingredient foarte important in dieta mediteraneana, deoarece ajuta la pierderea in greutate. Bogat in compusi fenolici, este benefic in reducerea riscului de boli degenerative si cresterea sperantei de viata.

6. Avocado

Acest fruct este bogat in nutrienti precum acid folic, vitamina B, E, potasiu, acizi grasi omega-3 si grasimi mono-nesaturate.
Mai are in compozitie carotenoide: caroten alfa, beta-caroten, beta-criptoxantina, zeaxantina si luteina.

Specialistii spun ca reduce stresul oxidativ si inflamatiile din organism rezultate in urma expunerii la ultraviolete (UV), reducand astfel riscul aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire.

De asemenea, uleiul de avocado are efecte protectoare impotriva radicalilor liberi care imbatranesc pielea prematur.

7. Ciocolata neagra

Boabele de cacao sunt bogate in flavanoide care protejeaza neuronii impotriva dementei.

Nutritionistii recomanda consumul zilnic de 2 patratele de ciocolata neagra pentru mentinerea sanatatii.

Ce beneficii are ciocolata neagra pentru organism>>

Sursa: speedyremedies.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 30 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranirea pielii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre riduri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de padure

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0