TERCI DE OVAZ
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 4-5 minute
Ingrediente:
• 8 linguri ovaz
• 2 linguri tarate integrale
• 550 ml lapte
• 8 linguri fragi, fructe de padure si ceva extra pentru servire
• 1-2 linguri miere (optional)
Puneti ovazul, taratele si laptele intr-un castron, infasurati cu o folie speciala pentru cuptorul cu microunde, faceti cateva gauri deasupra si lasati timp de 4-5 minute. La sfarsit se mai amesteca putin cu o lingura si se lasa 2 minute sa se raceasca.
Transferati terciul de ovaz in blender, adaugati fructele si mixati pana cand se transforma intr-o pasta fina. Apoi se pune mierea, iar, daca este necesar, se mai lasa 1 minut la cuptorul cu microunde.
Se serveste cu cateva fructe proaspete.
BRIOSE DE OVAZ SI MERE
Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 15-18 minute
Ingrediente (pentru 12 briose):
• 3 ceasca (85 grame) faina de grau integrala
• 3 ceasca (85 grame) faina alba cu praf de copt (“self-rising flour”)
• 2 lingurite praf de copt
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu
• scortisoara
• 2 linguri tarate integrale
• 1 ceasca (4 linguri) zahar brun
• 1 ceasca (4 linguri) stafide aurii
• 2 mere, taiate marunt
• 2 linguri nuci, taiate marunt
• 1 ceasca (4 linguri) curmale, taiate marunt
• 1 ceasca (8 linguri) ulei de floarea soarelui
• 2 oua, batute
• 2 linguri iaurt
• 1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina, bicarbonatul, praful de copt, taratea si scortisoara. Adaugati zaharul, stafidele, merele, nucile si curmalele, mixand usor cu o lingura de lemn. Dupa toate acestea se adauga iaurtul si se amesteca din nou.
Umpleti formele pentru briose pe trei sferturi cu aceasta compozitie, imprastiati cateva seminte de susan peste ele si lasati-le timp de 15-18 minute in cuptorul incalzit la 200 grade C. Dupa ce sunt gata, lasati-le sa se raceasca putin. Se servesc caldute; de asemenea le puteti pastra la congelator timp de o luna.
BISCUITI DE OVAZ SI CIOCOLATA
Timp de preparare: 12-15 minute
Timp de coacere:12-15 minute
Servire: 12-14 portii
Ingrediente:
• 110 grame faina integrala
• 110 grame faina de ovaz
• 2 linguri zahar brun
• 25 grame stafide
• 57 grame ciocolata cu 70% cacao (taiata marunt)
• 1 ou
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui
• 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina integrala, faina de ovaz, zaharul, stafidele si ciocolata. In alt castron se va bate bine oul cu uleiul si laptele. Amestecul de ou se va turna peste cel de faina amestecand bine pana se formeaza un aluat rigid.
Se va lua cate o lingurita din aluat si se va aseza pe tava, iar apoi presat usor cu dosul unei furculite. Biscuitii se vor coace in cuptorul incalzit la 175 grade C, timp de 12-15 minute.
La sfarsit se vor lasa la racit in aceeasi tava, apoi transferati intr-un recipient ermetic in care se pot pastra maximum 5 zile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!