Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Retete cu ovaz

Retete cu ovaz
Retete cu ovaz

Ovazul este o sursa excelenta de fibre, fier, zinc si vitamina B. Ovazul contine si un anumit tip de fibra cunoscuta sub denumirea de beta-glucan care inca din 1963 este recunoscuta pentru rolul pe care il are in controlul colesterolului. Astfel, numeroasele studii efectuate au aratat ca persoanele cu un nivel ridicat al colesterolului (peste 220 mg/dl) il pot reduce cu pana la 23% daca vor consuma zilnic 3 grame de ovaz (echivalentul unui bol cu terci din fulgi de ovaz).


TERCI DE OVAZ
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 4-5 minute
Ingrediente:
•  8 linguri ovaz

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h
•  2 linguri tarate integrale
•  550 ml lapte
•  8 linguri fragi, fructe de padure si ceva extra pentru servire
•  1-2 linguri miere (optional)
Mod de preparare:
Puneti ovazul, taratele si laptele intr-un castron, infasurati cu o folie speciala pentru cuptorul cu microunde, faceti cateva gauri deasupra si lasati timp de 4-5 minute. La sfarsit se mai amesteca putin cu o lingura si se lasa 2 minute sa se raceasca.
Transferati terciul de ovaz in blender, adaugati fructele si mixati pana cand se transforma intr-o pasta fina. Apoi se pune mierea, iar, daca este necesar, se mai lasa 1 minut la cuptorul cu microunde.
Se serveste cu cateva fructe proaspete.
BRIOSE DE OVAZ SI MERE
Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 15-18 minute
Ingrediente (pentru 12 briose):
•  3 ceasca (85 grame) faina de grau integrala
•  3 ceasca (85 grame) faina alba cu praf de copt (“self-rising flour”)
•  2 lingurite praf de copt
•  1 lingurita bicarbonat de sodiu
•  scortisoara
•  2 linguri tarate integrale
•  1 ceasca (4 linguri) zahar brun 
•  1 ceasca (4 linguri) stafide aurii
•  2 mere, taiate marunt
•  2 linguri nuci, taiate marunt
•  1 ceasca (4 linguri) curmale, taiate marunt
•  1 ceasca (8 linguri) ulei de floarea soarelui
•  2 oua, batute
•  2 linguri iaurt
•  1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina, bicarbonatul, praful de copt, taratea si scortisoara. Adaugati zaharul, stafidele, merele, nucile si curmalele, mixand usor cu o lingura de lemn. Dupa toate acestea se adauga iaurtul si se amesteca din nou.
Umpleti formele pentru briose pe trei sferturi cu aceasta compozitie, imprastiati cateva seminte de susan peste ele si lasati-le timp de 15-18 minute in cuptorul incalzit la 200 grade C. Dupa ce sunt gata, lasati-le sa se raceasca putin. Se servesc caldute; de asemenea le puteti pastra la congelator timp de o luna.
BISCUITI DE OVAZ SI CIOCOLATA
Timp de preparare: 12-15 minute
Timp de coacere:12-15 minute
Servire: 12-14 portii
Ingrediente:
•  110 grame faina integrala
•  110 grame faina de ovaz
•  2 linguri zahar brun 
•  25 grame stafide
•  57 grame ciocolata cu 70% cacao (taiata marunt)
•  1 ou
•  2 linguri ulei de floarea-soarelui
•  2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina integrala, faina de ovaz, zaharul, stafidele si ciocolata. In alt castron se va bate bine oul cu uleiul si laptele. Amestecul de ou se va turna peste cel de faina amestecand bine pana se formeaza un aluat rigid.
Se va lua cate o lingurita din aluat si se va aseza pe tava, iar apoi presat usor cu dosul unei furculite. Biscuitii se vor coace in cuptorul incalzit la 175 grade C, timp de 12-15 minute.
La sfarsit se vor lasa la racit in aceeasi tava, apoi transferati intr-un recipient ermetic in care se pot pastra maximum 5 zile.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ovaz

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tarate

Spune-ne opinia ta despre "Retete cu ovaz"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 2 =

Cele mai citite articole

Boala Parkinson este o afectiune a sistemului nervos, care are efecte negative, in mod progresiv, ...
Locuiesti la casa si iti doresti ca si spatiul din curte sa fie amenajat modern, conform celor mai ...
Ne indulcesc zilele cu gustul lor deosebit. Fie ca sunt cu ciocolata, vanilie, ori cu branza, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0